fbpx

У самопроголошеної ЛНР з’явився проект власної Конституції

Політика 12:31, 21.05, 2014

Лідери так званої Луганської Народної Республіки підготували попередній варіант Конституції проголошеної республіки.

Даний документ складається з 10 глав та 86 статей, а його текст оприлюднений на сторінках у соцмережах місцевих сепаратистів, повідомляє УНН.

Зокрема, "Головний закон луганських республіканців" декларує, що проголошена ЛНР є "демократичною правовою соціальною державою", а "територія ЛНР є єдиною та неподільною".

У статті 2 документу сказано, що "джерелом влади в ЛНР є її народ", а "вищим безпосередній вираженням влади народу є референдум та вільні вибори". У цій же статті також відзначається, що "присвоєння владних повноважень або захоплення влади є недопустимими".

Найвищою цінністю, згідно Конституції так званої ЛНР, є "людина, її права і свободи", а "соціальна політика ЛНР націлена на створення умов, що забезпечують достойне життя і вільний розвиток людини".

11 травня у Донецькій і Луганській областях провели "референдуми" про статус регіонів. У "республіках" почався процес створення власних органів влади.

13 травня делегати "Південного-Сходу" ухвалили "дорожню карту Незалежності" – офіційну резолюцію суверенітету та організації державного правління ДНР та ЛНР.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: