fbpx

У селі на Богородчанщині відкриють новий дитячий садок. ВІДЕО

Суспільство 10:18, 11.10, 2017

У с. Кривець Богородчанського району новий садочок планують відкрити на початку 2018 року. Для цього взялись за реконструкцію корпусу сільської школи, в якому ще до 2011 року навчались учні.

Про це йдеться у сюжеті ТРК РАІ. 

Директор Кривецької ЗОШ Ірина Кузишин розповідає: "Справа в тому, що школа у нас була стара, вона складалась з 4 корпусів, один з яких ми переобладнали на садочок, тому що до цього часу його в селі не було".

Щоб отримати кошти на реконструкцію, місцева громада двічі подавалась на конкурс проектів і програм розвитку місцевого самоврядування і двічі їх вигравала. Окрім цього, з обласного бюджету на реконструкцію садочку цьогоріч виділили майже 800 тисяч гривень. 

"На цей об’єкт з обласного бюджету загалом виділено більш як мільйон гривень. 230 і 140 тисяч залучено за рахунок проектів, які виграли минулого і позаминулого року. На капітальний ремонт приміщення Кривецької ЗОШ з вільних залишків та з перевиконання бюджету виділено цьогоріч 800 тисяч гривень", – розповідає депутат обласної ради від партії "ВОЛЯ-РУХ НОВИХ СИЛ" Марія Рудик. 

Роботи планують завершити уже на початку 2018 року. Тоді ж і закуплять увесь необхідний для роботи садочка інвентар. 

"Минулого тижня я мала розмову з підрядником. Він пообіцяв, що до місяця часу роботи завершаться і продовжуватимуться роботи з благоустрою, а це вхід і територія. 1 лютого планується відкриття садочка, щоб дітки могли тут займатись і отримувати дошкільну освіту", – каже Марія Рудик. 

Щоб дошкільний заклад відкрив свої двері, обласна влада обіцяє виділити додаткові кошти на завершення внутрішніх робіт. 

"Очевидно, що для того, щоб садочок відкрити на початку наступного року, потрібно добавити кошти для проведення внутрішніх робіт. Говорили з головою села, з депутатом обласної ради, з директором школи, вони змобілізують громаду і облагородять подвір’я",  каже голова обласної ради Олександр Сич. 

Здати заклад в експлуатацію планують на початку наступного року.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: