fbpx

У селі на Болехівщині пробурюють свердловину для покращення якості води в амбулаторії. ФОТО, ВІДЕО

Політика 15:29, 20.07, 2017

У селі Тисів на Болехівщині забурюють водозабірну свердловину для забезпечення і покращення якості води для амбулаторії загальної практики і сімейної медицини. Вода, яку використовували раніше, була не придатна для пиття і технічного використання.

За сприяння депутата обласної ради від партії "ВОЛЯ-РУХ НОВИХ СИЛ" Галини Макоти з обласного бюджету були виділені кошти в сумі 80 тисяч гривень на проведення цих робіт. 
Головний лікар амбулаторії Наталія Федорика розповідає, що проблема з водою була в їхній амбулаторії роками: 
"Вона не придатна ні для пиття, ні для технічного користування, тому ми просили депутата обласної ради допомогти нам у видобутку води".
Сільський голова Тисова Володимир Савчук повідомив, що загальний кошторис робіт становить приблизно 111 тисяч гривень, тих коштів, яких не вистачає, шукатимуть у сільському бюджеті. 
Галина Макота розповідає, що, вивчаючи проблеми, які є в с.Тисів, вирішила, що першочергові її заходи як депутата обласної ради будуть спрямовані на вирішення питань і проблем медичної галузі. 
"Тому у 2016 році з коштів депутатського фонду я виділила 25 тисяч гривень на придбання медичного обладнання для Тисівської амбулаторії. Цього року вдалося залучити з обласного бюджету 80 тисяч гривень для буріння свердловини. На цей час ще є такі проблеми як необхідність оновлення медичного обладнання, заміна покрівлі даху", – каже депутат обласної ради.  
До слова, за сприяння Галини Макоти забурили водозабірну свердловину також у селі Сукіль Козаківської сільської ради на Болехівщині для забезпечення водою початкової школи, де навчається 30 дітей, і ФАПу. 
За зверненням депутата Галини Макоти також було виділено 66 тисяч гривень з обласного бюджету, за які пробурили свердловину на воду для Козаківської ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Катерини Мандрик-Куйбіди та встановили внутрішні туалети. Тепер у школі є холодна і тепла вода, зручні внутрішні вбиральні – по дві для хлопчиків і дівчаток, є водовідведення і спеціальні септики.

На правах реклами
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: