fbpx

У селі на Калущині через скажену лисицю вакцинують усіх собак

Суспільство 20:20, 20.01, 2017

В урочищі Саджівка, поблизу села Завій у Калуському районі зафіксували і підтвердили випадок сказу лисиці.

З цього приводу сьогодні, 20 січня, заступник голови протиепізоотичної комісії, в. о. начальника управління Держпродспоживслужби в Калуському районі Григорій Химич провів засідання спеціалізованої комісії, пише КУРС із посиланням на прес-службу Калуської РДА.

Він зазначив, що лисиця ні з ким не контактувала, тож людей із цього села не доведеться вакцинувати.

Начальник відділу за дотриманням санітарного законодавства управління Держпродспоживслужби Оксана Ананєвич довела до відома членів комісії та присутніх про епідемічну ситуацію зі сказу в області та районі.

Комісія прийняла рішення та затвердила заходи з ліквідації захворювання на сказ у с. Завій. Зокрема, члени комісії передбачили проведення вакцинації усіх сприйнятливих на сказ тварин. Також доручили голові УТМР Володимиру Сафіуліну привести до норм  щільність лисиць та врегулювати чисельність бродячих собак на території мисливських угідь.

Найближчим часом для щеплення собак буде виділено вакцину. А наступного тижня планується провести спільне навчання єгерів та працівників управління Держпродспоживслужби, де буде відпрацьовано алгоритм дій під час виявлення сказу у тварин.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: