fbpx

У селі Ясені на Рожнятівщині ДТП спровокувала сільський протест

Суспільство 16:22, 01.12, 2014

Днями кілька десятків горян у селі Ясені на Рожнятівщині упродовж години перекривали рух транспорту на автошляху Калуш — Осмолода.

Як пише "Галичина", читачів і ті прикарпатські електронні ЗМІ, які через поквапливість чи неволодіння інформацією неправомірно "присвоїли" дорозі через Ясень статус місцевого значення, хочемо принагідно поінформувати, що з 2012 року це гірське бездоріжжя має статус державного, а не місцевого. Прикро, але йдеться, власне, про той відрізок шляху на Рожнятівщині, який веде до яскравих і унікальних туристичних об’єктів – єдиної в Україні пам’ятки промислової архітектури Ангелівської домниці та Кедрових палат митрополита Андрея Шептицького.

Люди вже вдруге цього року (вперше  навесні) вимагали ремонту дороги та будівництва об’їзної для важковагового транспорту лісогосподарників. На місце події виїжджали керівники району – голова Рожнятівської РДА Василь Рибчак і голова Рожнятівської райради Назарій Іванів, а також правоохоронці та вичерпали соціальну напругу.

За інформацією голови Ясенської сільської ради Володимира Вагилевича, найбільше, що можна у цій ситуації вдіяти напередодні зими,  підсипати дорогу і грейдером вирівняти її. "Годі знайти підрядників для місцевих доріг, а для державної — тим більше. Ніхто не хоче мати справу з державним фінансуванням,  зазначив сільський голова.  А будівництво об’їзної дороги для важковагового транспорту, на мій погляд, нереальне. Адже на тій території Осмолодська сільська рада вже виділила людям земельні ділянки для індивідуального будівництва, а також зведено приміщення магазинів".

Своєю чергою, журналісти "Галичини" з’ясували, що людське збурення в Ясені відбулося неочікувано, а приводом до невдоволення горян стала ДТП з участю лісовоза однієї з недержавних лісогосподарських фірм.

За неофіційною інформацією, через недбалість водія, який на кілька хвилин зупинив лісовоза і зайшов до магазину, некерований важковаговик самотужки покотився дорогою і зупинився лише тоді, коли, зніс ворота в одному із сільських обійсть. Ніхто в ДТП не потерпів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: