fbpx

У семирічної франківської школярки стався інсульт

Суспільство 20:37, 18.02, 2019

Днями в маленької франківки Злати стався ішемічний інсульт. У дитини паралізувало частину тіла і відняло мову. Наразі дівчинка перебуває в неврологічному відділенні Обласної дитячої клінічної лікарні.

Про це в соцмережі Facebook повідомила франківчанка Марія Кравець, передає Галка.

"Друзі-фейсбуківці, хто знає Мар’яну Синітович, у неї сталася велика біда з дитиною. В донечки стався ішемічний інсульт. На цей час дитина лежить у лікарні. Ця дівчинка – учениця 2-Б класу школи №24. Молитва кожного для неї дуже важлива. Хто має змогу і бажання, може допомогти матеріально", – йдеться в повідомленні.

За словами Мар’яни Синітович, матері 7-річної Злати, дитині стало зле раптово. Донечка поскаржилася на погане самопочуття та втому й пішла в ліжко, а через кілька хвилин мама побачила її без свідомості.

"У дитини стався ішемічний інсульт. Від того, що це відбулося раптово, без будь-яких ознак, у Злати паралізувало праву частину тіла – рученьку, ноженьку і відняло мову. Крім того, дитина не може розмовляти. Зараз знаходимося в Обласній дитячій лікарні в неврологічному відділенні. Проходимо різні обслідування (МРТ, КТ), сьогодні (18 лютого, – ред.) робили кардіограму", – каже "Галці" мама дівчинки.

Мар’яна Синітович додає, наразі медики ще не лікують сам інсульт і його наслідки, а намагаються зняти набряк мозку.

"У дитини одна частина мозку збільшилася і відтиснула іншу. Через це руйнуються клітини. Зараз лікарі кидають усі сили, щоб зняти набряк і зупинити процес руйнації. Злата не говорить, але видно, що в неї час від часу є сильні приступи головного болю".

Наразі лікар виробляє офіційну довідку, яка підтверджує діагноз 7-річної Злати.

На лікування та реабілітацію дитини потрібно багато коштів.

Реквізити для фінансової допомоги: номер картки – 5168 7573 4322 2404 (мати дівчинки Мар’яна Синітович).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: