fbpx

У середмісті Франківська хочуть збудувати величезний спорткомплекс з паркінгом на 500 машин

Суспільство 16:39, 28.11, 2017

​Сучасний легкоатлетичний багатофункціональний спортивний манеж планують звести на території Івано-Франківської обласної дитячо-юнацької спортивної школи, яка розташована на вулиці Шухевичів. Площа ділянки складає 2 гектари.

Про це під час засідання комісії обласної ради з питань розвитку промисловості, будівництва, архітектури, дорожнього та житлово-комунального господарства повідомив заступник голови Івано-Франківської облради Сергій Басараб.

"Комплекс дасть можливість проводити в Івано-Франківській області змагання європейського рівня з баскетболу, волейболу, тенісу, легкоатлетичних видів спорту, боксу, боротьби", – сказав Басараб.

Він закликав депутатів підтримати пропозицію та доручити департаменту фінансів виділити кошти на виготовлення проектно-кошторисної документації.

Планується, що спорткомплекс вміщатиме від 3,5 до 5 тисяч посадкових місць. Будівництво спорткомплексу також передбачає двох'ярусний паркінг на 500 машин.

 Україні немає жодного спортивного манежу європейського рівня, а Міністерство молоді і спорту кожного року витрачає 500 мільйонів на оренду приміщень для тренування збірних команд. В нас є амбітна ціль надавати послуги не тільки своїм школам, але й заробляти на оренді. Парковка у центрі міста також дасть можливість заробляти кошти", – сказав Сергій Басараб.

За його словами, будівництво спорткомплексу підтримала міська рада та Міністерство молоді і спорту, яке гарантувало фінансування штучного покриття. 

Депутатська комісія підтримала питання. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: