fbpx

У серпні на Коломийщині відбудеться Міжнародний гуцульський фестиваль

Культура 16:29, 12.07, 2017

З 11 до 13 серпня Коломийщина прийматиме традиційний 24-й Міжнародний фестиваль автентичної гуцульської культури. До свята активно готуються вже кілька місяців. Наразі триває обговорення організаційних і технічних питань. Також радяться щодо мистецької програми.

Міжнародний гуцульський фестиваль проводять щороку з 1991-го. Коломийщина уже втретє прийматиме мистецьке дійство на своїх теренах. Вперше це було в 2000-му році, вдруге гуцульський фестиваль відбувся у 2006-му, йдеться в сюжеті каналу "НТК"

Проводять захід задля розвитку та популяризації традиційних видів народного мистецтва, звичаїв, обрядів гуцулів. Цей фестиваль – чудова нагода залучити інвестиції на Прикарпаття, – каже начальник управління культури, національностей та релігій Івано-Франківської облдержадміністрації Володимир Федорак.

Розпочнуть захід науковою конференцією у Національному музеї народного мистецтва Гуцульщини та Покуття. Генеральний директор закладу Ярослава Ткачук каже, окрім наукових доповідей, учасникам дійства покажуть традиції гуцульського весілля.

Наступного дня дійство перейде із центру Коломиї на околиці, у прилегле село Королівка, розповідає голова Коломийської РДА Любомир Глушков.

Вже у Королівці буде насичена мистецька програма від колективів Прикарпаття та України. Очікують і представників іноземних делегації. 

Окрім виступів на сцені, кожен гість фестивалю зможе ознайомитись з традиційною гуцульською їжею, автентичним одягом, витворами мистецтва гуцулів.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: