fbpx

У серпні завод "Леоні" у Коломиї випустить першу продукцію

Суспільство 13:35, 01.07, 2017

Директор заводу "Леоні" у Коломиї Руслан Грем розповів, на якому етапі зараз будівництво заводу, скільки людей працевлаштовано вже і як їм нараховується зарплата.

Як зазначає Руслан Грем, будівництво заводу у Коломиї розбите на кілька черг. На сьогодні завершується перша черга – 6500 квадратних метрів виробничої площі та 3000 квадратних метрів офісних приміщень. Загалом на сьогодні вже зведено майже 10 000 квадратних метрів, пише КУРС із посиланням на Дзеркало Коломиї.

"Протягом другої черги, яка  згідно з планом має розпочатися наступного року, має бути збудовано ще 10 000 метрів квадратних. Є плани і проекти на тривалішу перспективу, до 2020 року підприємство повинно розширитися до 40 000 квадратних метрів. Це майже така ж площа, яку займає наш завод у Стрию",  зазначає директор.

Перша черга була здана в експлуатацію вчора, 30 червня. Одразу ж розпочалося облаштування перших робочих місць – монтаж обладнання, облаштування складських та офісних приміщень. Цей процес триватиме до 30 липня.

У серпні 2017 року "ЛЕОНІ" у Коломиї почне працювати і давати свою першу продукцію для автомобілевиробників "Фольксваген", "BMW".

Нагадаємо, 26 травня минулого року влада Коломиї передала в оренду на 50 років 17,1 га землі компанії "Leoni AG". Відтак 20 жовтня у Коломиї заклали капсулу із будівництва заводу "LEONI AG".

Німецький холдинг вирішив відкрити в Коломиї завод з виготовлення електропроводки для автомобілів.

Як писав КУРС, середня зарплата на заводі становитиме сім тисяч гривень.

Руслан Грем розповідає, що на сьогоднішній день працевлаштовано 220 осіб, які проходять стажування у Стрию. Крім цього, вже сформовано ряд офісних відділів – інженерний, відділ якості, логістики, ІТ, HR тощо. До грудня цього року кількість працівників на заводі має зрости до 1000. А до кінця 2018 року на заводі згідно з планом розвитку має бути 2500 працівників. Загалом до кінця 2020 року кількість працюючих зросте до 5000. Але проблема з кадрами є.

"Проблеми з трудовим ресурсом – це глобальна тема, і вони існують не тільки на Заході України чи в Україні загалом. Вони є в Словаччині, Румунії, Сербії. Це ті країни, де розташовані наші заводи,  каже Руслан Грем.  Яка ситуація в Коломиї? На сьогодні опрацьовуємо територію в радіусі 40 кілометрів від міста. Тут ми запускаємо свої рекламні акції, інформаційні програми, презентації. Ми доводимо до людей, що таке "ЛЕОНІ", що ми виробляємо, що ми пропонуємо". 

У Коломиї працює офіс, де кадрові працівники приймають людей, спілкуються з ними, визначають, де конкретна людина зможе себе реалізувати, і складають своєрідну базу даних. Однак вона не достатньо велика. Як тільки завод працюватиме повним ходом, ситуація може змінитися.

"Однією з причин цього ми вбачаємо те, що завод ще не почав працювати. Одразу як запрацює – ситуація докорінно зміниться в позитивному напрямку. Недостатньо мати інформацію з рекламної продукції чи ЗМІ. Найякіснішою є інформація від людей, які будуть безпосередньо працювати на заводі та від свого імені ділитися враженнями з друзями, сусідами чи родичами",  додає директор.

80% усіх працівників заводу – це робітники-оператори виробничих ліній і 20% – офісні працівники.

"Ми – виробниче підприємство, тому орієнтуємось на звичайного працівника. Це люди, які не мають вищої освіти, знання іноземної мови чи спеціальних навичок. Це люди, які здатні за місяць навчання якісно опанувати усі процеси виробництва кабельної продукції",  каже пан Руслан.

Тільки після навчання працівник потрапляє безпосередньо на виробничі лінії, де він ще місяць працює під наглядом тренера. І тільки після успішного оцінювання працівник починає працювати самостійно.

Окрім заробітної плати, працівникам пропонується соціальний пакет, зокрема безкоштовне довезення до місця праці, медичне страхування, пільгове харчування, навчання працівників, вивчення іноземних мов безпосередньо на підприємстві, тренінгові програми різних напрямків.

Для виробничих спеціальностей заробітна плата є погодинною. При цьому існує офіційна доплата за роботу у вечірні і нічні години, роботу у вихідні тощо. Крім цього, діє система бонусів, зокрема за якість та ефективність.

Для офісних працівників є фіксований оклад і система премій за досягнення цілей. 

Кваліфіковані офісні працівники отримують від 9000 тисяч гривень, а людина, яка працює на виробництві, отримуватиме від 7000 гривень.

Компанія веде бізнес прозоро та відповідально: сумлінно сплачує податки, створює робочі місця, вчасно виплачує заробітну плату.

"Леоні" є соціально відповідальним підприємством. Про це свідчить облаштування дитячого майданчика у Коломиї, співпраця з освітніми закладами регіону, спонсорська допомога при проведенні культурних заходів, фестивалів. Також у планах розвиток співпраці з молодіжними організаціями AIESEC, профорієнтаційна робота, сприяння у працевлаштуванні студентів і випускників, фінансова підтримка дитячим будинкам та інтернатам.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: