fbpx

У школах Львова дітей навчатимуть поводитися із домашніми улюбленцями

Стиль життя 22:02, 24.04, 2017

Із травня кожен львівський 7-класник зможе навчитися грамотно спілкуватися із домашніми улюбленцями, розпізнавати їхні емоції та потреби.

У навчальні програми всіх 138 шкіл Львова додали курс гуманної освіти "Маленький Принц. Львів, що любить тварин". Викладатимуть його вчителі біології, повідомляє Kormotech.

У лютому-квітні команда спеціалістів від компанії Kormotech, методистів Навчально-методичного центру освіти Львова, ветеринарів та зоопсихологів провели 8 тренінгів для вчителів біології Львова.

Навчати 7-класників допомагатимуть спеціально розроблені робочі зошити (із вправами, завданнями та великою кількістю ілюстрацій) та посібники.

"Багато хто думає – якщо уроки про тварин, то це щось виключно веселе. Проте це не так. Час зрозуміти, що тварина – не іграшка. Ми навчимо дітей практичної відповідальності, засвоєння адекватної поведінки стосовно тварин, розумінню їх як тотожних собі живих істот. А найцікавіше, що такі зміни в свідомості приводять дітей до гуманності, любові до всього живого, і люди не виняток", – розповіла керівниця проекту Катерина Ковалюк.

У курс входитиме 4 інтерактивних уроки та один виїзний – у ветеринарній клініці ЛКП "Лев", аби діти могли побачити наслідки безвідповідального ставлення до тварин.

У 2016 році пілотний проект відбувся у 16 школах міста. Після нього організатори зібрали відгуки, та випустили 2-ге видання матеріалів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: