fbpx

У школі на Косівщині впровадили електронні щоденники

Суспільство 08:15, 10.06, 2018

Контролювати оцінки, які отримали дитина у школі, перебуваючи за кордоном. Таку можливість отримали батьки учнів Хімчинського ліцею, що у Рожнівській ОТГ на Косівщині.

Завдяки електронному щоденнику вони кожного дня дізнаються про успіхи чи невдачі свого чада у навчанні. І нема значення, чи ти вдома, чи за тисячі кілометрів від села, йдеться в сюжеті ОТБ "Галичина".

Електронними щоденниками тут вже користувалися у навчальному році, що минув. Директорка Хімчинського ліцею Валентина Розвадовська зазначає, що у невеликої кількості школярів батьки не перебувають вдома тривалий час. 

"Для того, щоб був тісніший контакт школи і батьків, замало паперового щоденника, тому що вони приїжджають один раз в кілька місяців і, звичайно, не можуть щодня контролювати оцінки своїх дітей. Тому на допомогу став саме цей проект "Електронний щоденник". Програмне забезпечення цього проекту – безкоштовне. Батьки погодилися, зареєструвалися  і ми впровадили",  розповідає директорка.

Поки що електронний щоденник діє лише у 4-х класах, але його планується впровадити у цілій школі, але на це потрібно близько 300 тисяч гривень.

Але це не єдине нововведення у Рожнівський ОТГ. У дошкільному навчальному закладі переймаються енергозбереженням. Сонячні батареї, які тут встановлені, вже кілька років економлять кошти на освітлення. А нещодавно розпочали добудову дитсадка.

А в селі Кобаки ще у 2015 році створили свою пожежну команду. Вже багато разів їм довелося виїжджати на виклики. У їхньому розпорядженні старенька, але, як запевняють, надійна техніка.

Місцеві жителі очікують від об'єднання в ОТГ позитивних змін, насамперед – гарних доріг, але поки що вагомих зрушень у цьому напрямку не передбачається. 

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: