fbpx

У січні середня зарплата на Франківщині становила 7775 гривень, – держстатистика

Суспільство 09:40, 06.03, 2019

Середній розмір номінальної заробітної плати штатних працівників підприємств, установ, організацій Івано-Франківської області та їхніх відокремлених підрозділів із кількістю найманих працівників 10 і більше осіб у січні 2019 року становив 7775 грн, що майже у 1,9 раза перевищує законодавчо встановлений розмір мінімальної заробітної плати (4173 грн).

Про це повідомили у Головному управлінні статистики в Івано-Франківській області.

Найвищий рівень заробітної плати в області спостерігався на підприємствах з постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря, в добувній промисловості і розробленні кар’єрів, на виробництві хімічних речовин і хімічної продукції, де заробітки працівників перевищили середній показник по області у 1,5–1,9 раза. Найнижчі нарахування заробітної плати зафіксовано у сфері надання інших видів послуг, у поштовій та кур’єрській діяльності (не перевищували 54% середнього показника по області).

Заробітна плата у січні 2019 року порівняно з груднем 2018-го зменшилась на 6,7%, а відносно січня 2018 року – збільшилась на 16,7%. Зменшення нарахувань у січні до попереднього місяця відбувається щороку і зумовлено здійсненням у грудні нарахувань одноразових виплат: винагород за підсумками роботи за рік, за вислугу років, компенсаційних виплат за невикористану відпустку за попередній рік тощо.

Заборгованість із виплати заробітної плати найманим працівникам підприємств, установ, організацій області на 1 лютого 2019 року становила 23,4 млн грн, що складає 1,6% фонду оплати праці, нарахованого за січень, та 0,9% суми заборгованості по державі. Упродовж січня сума заборгованості збільшилась на 1,3%.

Станом на 1 лютого заборгованість із виплати заробітної плати за рахунок бюджетних коштів відсутня.

У структурі загальної суми заборгованості 29,1% припадає на економічно активні підприємства, 70,9% – на підприємства, щодо яких реалізовуються процедури відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом.

Майже дві третини суми боргу із виплати заробітної плати припадає на підприємства промисловості (65,2% від загальної суми).

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: