fbpx

У сільській школі на Прикарпатті три педагоги навчають шістьох учнів

Суспільство 11:49, 27.03, 2015

Голова обласної державної адміністрації Олег Гончарук з робочою поїздкою відвідав Богородчанський район, де ознайомився з проблемними питаннями закладів освіти та медицини.

Проце повідомляє прес-служба Івано-Франківської ОДА.
Очільник області оглянув приміщення навчально-виховного комплексу в присілку Полик села Грабовець. Тут в охайній, теплій, але вже старій будівлі, спорудженій понад сто років тому, навчається лише 6 учнів. Разом з ними заклад на умовах неповного дня та без забезпечення харчуванням також відвідує 13 дошкільнят.
"При тій ситуації, яка є зараз в нашій державі, на мою думку, утримувати такий заклад просто не вигідно, − вважає сільський голова с. Грабовець Марія Мороз. − Адже шестеро дітей тут навчає аж троє педагогів, а дошкільнята можуть перебувати у навчально-виховному комплексі тільки чотири години на день".

Щоб покращити ситуацію, каже жінка, є плани відкрити одну дитячу групу в приміщенні, яке знаходиться за два кілометри від присілку в селі Грабовець. Споруда дісталася у спадок селу від колись діючого тут колгоспу і нині вона потребує завершення капітального ремонту. Протягом п'яти років на проведеннz ремонтних робіт вже було освоєно в середньому 600 тисяч гривень. Не вистачає в межах 200-250 тисяч гривень. Ці кошти обіцяє вишукати в районному бюджеті керівник місцевої райдержадміністрації Ярослав Паранюк і вже до першого вересня відкрити дитячий садок у селі, а школярів з навчально-виховного комплексу в присілку перевести у Грабовецьку загальноосвітню школу I-II ступенів.

"Оглянувши об'єкти, зрозуміли: дітям потрібно створювати кращі умови, − зробив висновок Олег Гончарук. − На утримання закладу в присілку села Грабовець перевитрачаються значні кошти в той час, коли має цінуватися кожна копієчка. Тому позитивно оцінюю ініціативу сільського голови та керівника району та по можливості сприятиму її втіленню".

Побувавши у приміщенні с. Грабовець, де проводилися ремонтні роботи, голова облдержадміністрації доручив підготувати кошторис робіт і прозвітувати в публічній площині про те, скільки і на що конкретно було освоєно коштів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: