fbpx

У Сівці-Войнилівській за кошти Програми розвитку ООН збудують сонячну електростанцію

Суспільство 16:34, 07.03, 2015

Завдяки проекту Європейського Союзу ПРООН “Місцевий розвиток, орієнтований на громаду” вдалося реконструювати ФАП у Середньому Угринові, де нині є всі умови для прийому пацієнтів; зробити капітальний ремонт системи опалення у Ріп’янській школі. За кошти Кіотського протоколу здійснено енергозберігаючі заходи у Верхнянській та Голинській школах, дитячому садку в Новиці, Тужилівському НВК.

Цього року завдяки Проекту Європейського Союзу ПРООН  “Місцевий розвиток, орієнтований на громаду” громади Калуського району зможуть реалізувтаи чотири проекти варітстю 40 тисяч доларів США, інформують ”Вікна” з посиланням на ”Вісті Калущини”.

За останніх чотири роки в соціально-економічний розвиток сіл району у рамках реалізації різних проектів було спрямовано близько 4 млн гривень, твердить голова районної ради Василь Дзундза. За його словами, кошти на проекти отримують найактивніші громади. Тут пальму першості тримає громада Боднарова, яка чи не щороку виграє, зокрема, в конкурсі проектів обласної ради.

Як твердить голова районної ради, 40 тисяч доларів коштів ООН, які цього року планується вкласти у реалізацію чотирьох проектів громад Калущини, – це великий стимул як для самоорганізації громад, так і для органів місцевої влади, які повинні вишукувати додаткові ресурси, щоб вкласти свою частку у вирішення проблемних питань сіл.

Постійні зміни курсу долара, беззаперечно, вплинуть на вартість будівельних матеріалів і робіт, стверджує координатор Івано-Франківського обласного ресурсного центру громад Леся Попелюх.

За допомогою коштів проекту “Місцевий розвиток, орієнтований на громаду-III” у Станькові планують утеплити фасад школи, у Боднарові  фасад дитячого садочка, у Студінці  утеплити і перекрити дах школи. Громада Сівки-Войнилівській “замахнулася” на інноваційний проект  встановлення сонячної міні-електростанції, яка забезпечуватиме електроенергією освітлення сільських вулиць, а решта електроенергії використовуватимуть для потреб школи. На інноваційний проект, як зазначалося на форумі, буде спрямовано 15 тисяч доарів коштів ООН.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: