fbpx

У селі на Калущині встановлюють сонячну міні-електростанцію

Суспільство 18:33, 23.05, 2016

У селі Сівка-Войнилівська відбувся тренінг із впровадження Проекту ЄС ПРООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду". У заході взяли участь сільські голови з Рожнятівського і Долинського районів.

Перший заступник голови Калуської райдержадміністрації Василь Хомин та начальник відділу інвестиційної діяльності та розвитку інфраструктури управління економічного розвитку і торгівлі РДА Ігор Баран розповіли, як на Калущині реалізовують проекти ЄС/ПРООН, інформує прес-служба Калуської РДА.

Наразі, за словами Ігоря Барана, сільські громади Боднарова, Студінки, Сівки-Войнилівської і Станькової покращують інфраструктуру своїх населених пунктів, працюючи, зокрема, у таких напрямках: у Станьковій утеплюють фасад школи, у Боднарові – фасад дитячого садочка, у Студінці – утеплюють і перекривають дах школи.

А громада Сівки-Войнилівської реалізовує інноваційний проект – встановлення сонячної міні-електростанції, яка забезпечуватиме електроенергією освітлення сільських вулиць. Надлишок електроенергії використовуватимуть для потреб місцевої школи.

Сівко-Войнилівський сільський голова Оксана Галка зазначила, що такі проекти дуже важливі для села, адже допомагають вирішувати проблемні питання населеного пункту та сприяють згуртованості громади.

За словами представника підрядної організації Миколи Прозоровського, через тиждень-два будуть завершені роботи.

Координатори ОРЦГ Леся Попелюх та Олеся Хомин ознайомили присутніх із методологією проекту ЄС ПРООН, особливостями впровадження мікропроектів, а також поінформували про ті проекти, які реалізуються на території Івано-Франківської області в рамках ІІІ фази. Учасники семінару переглянули фільми про підсумки та уроки реалізації проектів на Прикарпатті та в Україні.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: