fbpx

У Снятині планують утилізувати понад 700 тонн загиблої птиці та відходів її забою

Суспільство 14:17, 18.03, 2019

Агропромислова фірма "Родник Плюс" заявила про намір знешкодити цього року у Снятині 158,4 тонн загиблої птиці та 576 тонн відходів забою (пір’я) в установці термічного знешкодження відходів.

Про це йдеться у повідомленні про плановану діяльність, яке підприємство подало до Єдиного реєстру оцінки впливу на довкілля.

Установка термічного знешкодження відходів УТ 500 ДТ працює на технології повного спалювання (кремації) біоорганічних відходів, є сертифікованою і має позитивний висновок державної санітарно-епідеміологічної експертизи МОЗ України.

"Соціально-економічний вплив планованої діяльності полягає у організованому знищенні відходів птахівництва на сертифікованому обладнанні. Місцеве населення не зацікавлене в організації могильників птиці, звалищ відходів птахівництва, які призводять до нецільового використання земель і до їх забруднення, включаючи підземні і поверхневі водоносні горизонти", – йдеться в повідомленні.

Установка термічного знищення відходів, де планують утилізувати загиблу птицю, має потужність переробки біоорганічних відходів 500 кг у годину. Загальний обсяг відходів, що планується до термічного знищення, становить є 734,4 тонни у рік. Кінцевими продуктами спалювання є 73,44 тонни золи у рік. Розташована установка на промисловому майданчику "Родник Плюс" у Снятині на вулиці Гоголя, 75. Для установки термічного знищення відходів встановлюється санітарно-захисна зона площею 1000 м.

У повідомленні про плановану діяльність зазначено, що джерела забруднення ґрунтів, поверхневих та підземних вод, флори та фауни при експлуатації установки відсутні. Вплив на здоров’я людей від експлуатації установки є малий, а на соціальне середовище – умовно прийнятний.

Повідомлення до Єдиного реєстру оцінки впливу на довкілля Агропромислова фірма "Родник Плюс" подала 15 березня. Протягом 20 робочих днів громадськість має право надати зауваження і пропозиції до планованої діяльності, обсягу досліджень та рівня деталізації інформації, що підлягає включенню до звіту з оцінки впливу на довкілля.

Усі зауваження та пропозиції необхідно надсилати до Управління екології та природних ресурсів Івано-Франківської обласної державної адміністрації (Поштова адреса: 76014, м. Івано-Франківськ, вул. Сахарова, 23 А. Телефони: (0342) 52-61-50.  Е-таі1: main@eco.if.gov.ua. Контактна особа: Пліхтяк Андрій Дмитрович).

За даними інформаційно-аналітичної системи YouControl, ТОВ "Агропромислова фірма "Родник плюс" зареєстрована у 2010 році та входить до групи Fozzy Group. Її кінцевим бенефеціаром є Володимир Костельман. За даними Forbes, Костельман володіє статками у розмірі 152 мільйони доларів.

Володимир Костельман є генеральним директором і фактичним власником Fozzy Group, яка має понад 500 торговельних точок на всій території країни. До її складу входять супермаркети "Сільпо", делікатес-маркети Le Silpo, оптові гіпермаркети Fozzy, магазини "Фора", фармацевтичні супермаркети "Біла ромашка", персональна електроніка Ringoo.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: