fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Культура
  • У "Софії Київській" відбувся благодійний аукціон картин, створених у рамках Гошівського різдвяного пленеру "Дорога до храму"

У "Софії Київській" відбувся благодійний аукціон картин, створених у рамках Гошівського різдвяного пленеру "Дорога до храму"

Культура 20:31, 28.12, 2018

Із 21 грудня у Національному заповіднику "Софія Київська" у виставкових залах Будинку Митрополита експонувалися картини митців, які взяли участь у Всеукраїнському симпозіумі “Живопис на склі”, що проходив у грудні в рамках четвертого традиційного різдвяного пленеру у Гошівському монастирі на Прикарпатті.

Про це повідомляється на сайті ІФ ОДА.

Симпозіум став продовженням низки мистецьких заходів, ініційованих благодійним фондом народного депутата України Анатолія Матвієнка "Україна Інкогніта", благодійним фондом "Kulczyk Foundation" (Польща), Івано-Франківською обласною державною адміністрацією.

На думку організаторів заходу, під час симпозіуму відбулася спроба дослідити ті тенденції, які спостерігаються у творчості сучасних митців стосовно техніки живопису на склі.

Живописні картини, які експонувалися на виставці, увібрали в себе різні стилі та напрямки, нові погляди та традиційне бачення.

У рамках виставки відбувся благодійний "тихий аукціон", учасники якого мали можливість придбати картини художників з Польщі, Білорусі, України, дитячі роботи, виконані під керівництвом пленеру.

За словами начальника департаменту культури, релігій та туризму ОДА Володимира Федорака, зібрані від продажу робіт кошти будуть спрямовані на придбання діагностично-лікувального і реабілітаційного обладнання у заклади соціально-психологічної допомоги, на лікування та фізичну реабілітацію дітей із порушеними функціональними можливостями із Долинщини, Коломийщини, Городенківщини.

Серед меценатів, які придбали твори мистецтва, були представники бізнесу Києва та Прикарпаття.

З вітальним словом до учасників аукціону виступили народні депутати України Аналотій Матвієнко, Андрій Іванчук, Михайло Довбенко, голова Городенківської РДА Ярослав Левкун, генеральний директор Національного заповідника "Софія Київська" Неля Куковальська, голова Державної служби якості освіти Руслан Гурак, куратор проекту Наталія Сухоліт.

Художня виставка "Дорога до Храму" підтвердила бажання митців та бізнесменів прилучитися до допомоги дітям напередодні Різдва Христового.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: