fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Культура
  • У "Софії Київській" відбувся благодійний аукціон картин, створених в рамках Гошівського різдвяного пленеру

У "Софії Київській" відбувся благодійний аукціон картин, створених в рамках Гошівського різдвяного пленеру

Культура 21:57, 29.12, 2017

Із 21 по 29 грудня у Національному заповіднику "Софія Київська" експонувалися картини митців, які взяли участь у Всеукраїнському симпозіумі "Живопис на склі", що проходив із 6 по 18 грудня у рамках третього традиційного різдвяного пленеру у Гошівському монастирі на Долинщині.

Симпозіум став логічним продовженням низки мистецьких заходів, ініційованих благодійним фондом Анатолія Матвієнка "Україна Інкогніта", благодійним фондом "Kulczyk Foundation", обласною державною адміністрацією та Долинською РДА, повідомляє прес-служба ІФ ОДА.

На думку організаторів заходу, під час симпозіуму відбулася спроба дослідити ті тенденції, які спостерігаються у творчості сучасних митців стосовно техніки живопису на склі. 20 живописних картин, які експонувалися на виставці, увібрали в себе різні стилі та напрямки, нові погляди та традиційне бачення.

У рамках виставки відбувся благодійний аукціон, учасники якого мали можливість придбати картини.

За словами заступника голови облдержадміністрації Ігоря Пасічняка, зібрані від продажу робіт кошти будуть спрямовані на придбання діагностично-лікувального і реабілітаційного обладнання у заклади соціально-психологічної допомоги, на лікування та фізичну реабілітацію дітей Долинщини із порушеними функціональними можливостями.

Додамо, що серед меценатів, які придбали твори мистецтва, були: Роман Шпек, Сергій Оксанич, Вадим Гриб, Андрій Бандура, Анатолій Матвієнко, Михайло Довбенко, Микола Княжицький, Галина Карп, Ігор Насалик, Лариса Гриджук, Руслан Гурак.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: