fbpx

У Спілці художників відкрили ювілейну виставку найстаршого прикарпатського Майстра

Культура 18:12, 25.10, 2017

Ювілейна виставка графіки 85-річного художника Геннадія Гриценка експонується у виставковій залі Івано-Франківської обласної організації Національної спілки художників України.

Геннадій Гриценко, один із найповажніших за віком членів Івано-Франківської обласної організації НСХУ, запропонував шанувальникам більш як 80 авторських композицій в різноманітних графічних техніках, як-то суха голка, лінорит, туш-перо, акварель, гуаш, фломастер.

Постать Майстра дуже багатогранна: він і художник, і будівельник, і астрофізик, і громадсько-політичний діяч, пишуть про колегу члени Спілки художників.

Нагадаємо, художник і громадський діяч Геннадій Гриценко-Марченко подарував Музею мистецтв Прикарпаття до його 35-річчя приватну колекцію народних картин, яку збирав 10 років.

Народився Майстер на Запоріжжі. Життя подарувало можливість спілкуватись і працювати з відомими за своєю патріотичною позицією письменниками і художниками свого часу: Аллою Горською, Віктором Зарецьким, Василем Стусом, Опанасом Заливахою, Григорієм Синицею, Іваном Литовченком, Володимиром Прядкою.

Для багатьох поціновувачів графічного мистецтва окремі твори Геннадія Гриценка стануть справжнім одкровенням. Роботи митця поєднують гуцульську та козацьку історичну тематику.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: