fbpx

У справі незаконного будівництва міні-ГЕС апеляційний суд скасував рішення одіозної косівської судді Крилюк

Суспільство 14:27, 16.02, 2016

Апеляційний суд Івано-Франківської області скасував вирок голови Косівського районного суду Марії Крилюк, яка звільнила від відповідальності сільського голову села Голошино Верховинського району Олексія Федорчака, обвинуваченого у підробленні документів на будівництво міні-ГЕС.

За позовом прокуратури Верховинського району колегія суддів апеляційної інстанції відправила справу на новий судовий розгляд в той же Косівський суд, але в іншому складі суддів.

Як писав КУРС, прокуратура висунула Федорчаку обвинувачення за ч. 1 ст. 366 ККУ – службове підроблення офіційних документів.

За версією обвинувачення – Верховинської районної прокуратури  голова Голошинської сільської ради Олексій Федорчак підробив кілька рішень сесії, які стосуються видачі дозволів на будівництво міні-ГЕС приватному підприємцю Валерію Миронюку.

19 грудня у Косівському районному суді Марія Крилюк винесла Федорчаку вирок. Вона перекваліфікувала дії підсудного із частини першої ст. 366 на ч. 1 ст. 367 ККУ – службова недбалість.

Так, Крилюк визнала сільського голову села Голошино винним, засудила на два роки умовно і відразу звільнила його від відповідальності, оскільки з моменту злочину пройшло більше трьох років.

Натомість апеляційний суд вважає, що суд першої інстанції вийшов за межі правової кваліфікації та допустив суперечності у вироку.

"При новому судовому розгляді слід більш повно та всесторонньо дослідити усі обставини справи, дати належну оцінку усім доказам по справі та прийняти законне і обґрунтоване рішення", – йдеться в ухвалі апеляційного суду.

Нагадаємо, після обрання Крилюк головою Косівського районного суду у 2014 році громадські активісти Косова заблокували роботу суду з вимогою відсторонити новообраного керівника. За словами косівчан, Марія Крилюк працює суддею Косівського районного суду з 1999 року і має вкрай негативну репутацію. Люди нагадують, що її ще в 2007-му році вимагав звільнити особисто президент Віктор Ющенко. Недавно Марія Крилюк "прославилася" також як "віп-клієнт" Національного природного парку "Гуцульщина": Парк постачав судді якісні дрова за ціною принаймні у вісім разів нижчою за ринкову. 

Перегляд справи за обвинуваченням Олексія Федорчака у підробленні документів відбудеться у Косівському районному суді 2 березня під головуванням судді Богдана Цалина.

Як писав КУРС, мешканці Голошино піднялися на протест, коли побачили, що у русло Білого Черемоша заїхала важка техніка і розпочалося будівництво міні-ГЕС. Люди розповідають, що сільський голова не погодив з громадою це будівництво, як того вимагає законодавство. Згодом громада дізналася, що у межах села заплановане будівництво ще чотирьох малих гідроелектростанцій. Три з них має споруджувати зовнішньоекономічна асоціація  "Новосвіт", а одну – приватний підприємець Валерій Миронюк. 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: