fbpx

У справі священика, який напідпитку скоїв ДТП у Франківську, суд допитав свідка-патрульного

Суспільство 19:41, 26.03, 2018

Настоятель храму Вознесіння Господнього в селі Семаківці Городенківського району Андрій Дмитрук, на якого патрульні склали протокол за водіння у нетверезому стані, сьогодні не з’явився до суду вже четвертий раз.

Цього разу Андрій Дмитрук на електронну пошту суду надіслав листа про те, що пошкодив зв’язки у колінному суглобі, мовляв, нога в гіпсі й він є непрацездатним з 23 березня та лікується в Івано-Франківській міській клінічній лікарні №1 по вулиці Матейка.

Попри те, що отець до суду не з’явився, суддя Галина Ничик заслухала свідка – патрульного Богдана Настича, який оформляв ДТП за участю отця.

Нагадаємо, священик 27 грудня минулого року в Івано-Франківську на вулиці Івана Павла ІІ за кермом "Мерседеса" Е-класу в’їхав у мікроавтобус "Фольксваген Каравела".

Богдан Настич розповів, що того вечора приблизно о 20.00 екіпаж поліцейських під час патрулювання міста побачив два пошкоджені автомобілі.

"Було багато людей, ми побачили, що пошкодження автомобілів були досить значними, і почали з’ясовувати, чи є потерпілі у ДТП. Встановили, що у бусі у пасажира була травма коліна, відразу викликали швидку допомогу. Водій мікроавтобуса підійшов і надав документи на транспортний засіб, пасажир від госпіталізації відмовився", – розповів поліцейський.

А от водія-винуватця ДТП на місці не знайшли.

"Свідки сказали, що він був на місці декілька хвилин тому, але коли побачив наряд поліції, пішов у невідомому напрямку. І вони показали приблизний напрямок його руху. Після цього ми з напарником пішли у вказаному напрямку на його пошуки. В одному з дворів будинків було виявлено особу, схожу на ту, яку описали очевидці, – зазначив патрульний. – Підійшли, представилися, спиталися, чи він водій автомобіля і є учасником ДТП. Він не заперечував, сказав "так", а причину того, чого він покинув місце ДТП, він чітко не окреслив".

Патрульні, за словами Настича, попросили водія повернутися для оформлення ДТП та викликали слідчо-оперативну групу.

"Водій поводився досить спокійно, але мав характерні ознаки алкогольного сп’яніння – нечітка вимова, і він плутався у своїх свідченнях. Коли ми чекали слідчо-оперативну групу, приїхали його друзі, і він попросив посидіти в машині, від медичної допомоги також відмовився, сказав, що почуває себе добре і йому медики не потрібні, – розповів Богдан Настич.  Оскільки була перезмінка, ми передали його екіпажу, який приїхав на нічну зміну. Наскільки мені відомо, цього водія відвезли в обласний наркологічний диспансер для освідчення і медики дали заключення, що водій дійсно перебуває в стані алкогольного сп’яніння".

Як писав КУРС, за три місяці отець з’явився до суду лише на перше засідання у Богородчанський районний суд, куди попросив передати розгляд справи з Івано-Франківська. Тоді він подав клопотання про відкладення слухання, оскільки хотів, щоб розгляд відбувся з адвокатом. Судді пояснив, що приймав сердечні краплі, коли скоїв ДТП.

Після того передав довідку з Івано-Франківської міської поліклініки №1 про те, що перебуває на лікарняному. До наступного засідання отець раптом згадав, що проживає в Семаківцях, і попросив Богородчанський суд передати справу у Городенківський район. Втім, і в цьому суді отець всіляко уникав участі у засіданнях.

На нинішньому засіданні суддя обіцяла врахувати свідчення патрульного при винесенні постанови. Втім, зазначила, що сьогодні якраз закінчуються строки накладення адміністративного стягнення.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: