fbpx

У справі вбивства прикарпатського міліціонера змінили вже восьмого прокурора, адвокат – на лікарняному

Суспільство 13:41, 04.03, 2016

Апеляційний суд Івано-Франківської області нині мав продовжити розгляд апеляційної скарги у справі вбивства Тараса Вирстюка.

У квітні 2014 року на Івано-Франківщині сталося резонансне вбивство – на Снятинщині знайшли мертвим міліціонера Тараса Вирстюка.

Справу розглядали у суді більше року і лише в листопаді 2015-го оголосили вирок. Коломийський міськрайонний суд за цей злочин засудив Ігоря Винничука та Ігоря Слободяна  обом дали по 14 років, але рідні загиблого вважають такий вирок надто м’яким.

У суді мали допитати повторно свідка Кваснюка, пише "Репортер".

"Знову прокурора замінили, бачу. А в зв’язку з чим? Я так розумію, що ви не в курсі, що тут відбувається?" – спитав головуючий суддя Володимир Гандзюк.

На це прокурор Юлія Баландіна знизала плечима та сказала, що справу трохи знає.

За словами Ганни Вирстюк, матері загиблого, прокурора у справі замінили вже увосьме.

Суддя сказав, що отримав клопотання від адвоката Ірини Мнишенко, яка не змогла прийти на засідання. Вона захищає обвинувачених, другий адвокат сторони обвинувачення – Василь Василаш – прийшов.

Мнишенко повідомила, що перебуває на лікарняному, тому просить перенести судове засідання, але дату призначити не швидше, ніж 18 березня.

Прокурор, обвинувачені та їх захисник просили відкласти розгляд. Рідні загиблого просили справу все ж розглянути нині.

"Можемо продовжувати. Є два адвокати, і це не перше слухання, – каже Олександра Німчук, сестра загиблого. – Адвокат прекрасно володіє матеріалами справи, тому відкладати справу через те, що немає другого адвоката, вважаю недоречним".

Врешті суд вирішив перенести засідання.

За словами матері загиблого, до смерті її сина причетні четверо людей. Усіх жінка вважає винними, адже, переконана, вони могли зупинити конфлікт.

"Винничук і Слободян сидять. Кваснюк у суді казав, що нічого не пам’ятає, що пішов раніше, нічого не бачив, бо був п’яний. А Маланчук бачив усе, але одразу втік за кордон – у Португалію,  говорить жінка.  Винничук спочатку зізнався, що мав ніж, показував, як наносив удари, що казав Слободянові "довершити справу". Але уже перед вироком у суді він відмовився від цих слів, сказав, що не вбивав, хотів вийти "чистим". Ще й придумав, що бив Тараса через ревність до дівчини. Винничук неодноразово вчиняв конфлікти у нашому селі, одному вибив зуби, іншому око".

На наступному засіданні, яке відбудеться 23 березня, допитають свідка Кваснюка.

Як писав КУРС, Тарас Вирстюк вийшов із дому на роботу в Снятинський райвідділ міліції. Проте на службу він не потрапив, як і додому. Його знайшли мертвим через два дні, з ознаками насильницької смерті, в потічку між селами Кулачківці та Вишнівка Снятинського району. Тіло 33-річного міліціонера зі слідами насильницької смерті виявлено 30 квітня 2014. Одного із його вбивць затримано наприкінці травня у Львові, іншого – у листопаді за місцем проживання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: