fbpx

У справі викрадення квартири нардепа Дерев'янка з'явились нові подробиці. ВІДЕО

Політика 15:46, 09.10, 2018

Міністерство юстиції України скасувало незаконну перереєстрацію квартири народного депутата Юрія Дерев’янка в центрі Києва на іншу людину та заборонило працювати реєстратору, який вчинив цю дію.

Про це заявив один з лідерів РНС, кандидат в Президенти, народний депутат Юрій Дерев’янко після допиту в якості потерпілого у справі крадіжки його квартири на вул. Пушкінській, 20 в Києві.

"Справа рухається, цим займається поліція. Одночасно ми оскаржили цю реєстраційну дію в Міністерстві юстиції, яке ухвалило рішення скасувати цей реєстраційний запис. Також воно прийняло інше рішення – заборонити цьому реєстратору здійснювати подальші дії",  повідомив Дерев’янко.

Він додав, що в результаті спільних засідань підкомітетів Антикорупційного комітету було виявлено величезну кількість порушень реєстраторами по всій країні, в результаті чого люди незаконно втратили своє майно.

"Нам дуже важливо, щоб були покарані всі люди, які організували ці всі крадіжки,  не тільки по цьому факту, а й по всій інших фактах. Дії правоохоронців зараз є дуже важливими",  підкреслив політик.

Також народний депутат повідомив, що вже підготував зміни до чинного законодавства, а також рекомендації для уряду, щоб внести зміни у постанови, які закриють можливі "дірки", якими користуються зловмисники.

"Ми повинні змінити процедуру реєстрації, щоб таких можливостей для злодіїв було менше в Україні, щоб вони не могли красти нерухомість, віджимати бізнес, здійснювати рейдерські захоплення і такі крадіжки",  підкреслив нардеп.

Юрій Дерев’янко поінформував, що в результаті засідання трьох підкомітетів Антикорупційного комітету, присвячених прикладам незаконного заволодіння нерухомим майном, Мін’юст заборонив реєстраторам вчиняти реєстраційні дії за межами своєї області.

"Мін’юст ухвалив рішення про те, щоб заборонити реєстраторам з інших областей приймати рішення і вносити зміни до реєстру, які не стосуються того місця, де працюють реєстратори. Тобто, реєстратор з однієї області не може зареєструвати майно, яке знаходиться зовсім в іншій області",  підкреслив народний депутат.

Нагадаємо, квартиру народного депутата Юрія Дерев’янка на вулиці Пушкінська в Києві, якою він володіє з 1997 року, незаконно переоформили на іншу людину. Поліція порушила кримінальну справу, триває розслідування.

Юрій Дерев’янко провів декілька засідань підкомітетів, присвячених численним випадкам незаконного заволодіння нерухомим майном громадян.
На правах реклами
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: