fbpx

У США створили інтерактивну карту, до якої потрапили українські пісні

Культура 19:34, 25.12, 2014

Смітсонівський музей фольклору (Вашингтон) створив інтерактивну карту з уривками 56 святкових пісень з 24 країн.

До обраних для проекту держав потрапила і Україна, пише VIDIA із посиланням на Facebook-сторінку Посольства США в Україні.

"Люди святкували зимові свята з піснею набагато довше, аніж з’явилась можливість звукозапису, створивши величезний канон святкової музики з усього світу. У співпраці Смітсонівський музей фольклору та компанія Esri зібрали музичу колекцію, що запрошує слухачів у аудіоподорож від пляжів Гавайських островів до засніжених сіл Англії у дослідженні різноманітності святкової музики", – йдеться на сайті проекту.

 

 

На сайті представлено 10 українських фольклорних пісень. Кожну з них можна прослухати не більше 30 секунд. Повні версії аудіофайлів можна придбати тут же.

Смітсонівський музей фольклору є структурним підрозділом однойменного інституту, що фінансується урядом США, меценатами, а також за рахунок коштів із видавничої й комерційної діяльності.

1

Більшість установ інституту знаходяться у м. Вашингтон, але частина його музеїв, зоопарк і науково-дослідні інститути розташовані також у м. Нью-Йорк, штаті Вірджинія, в Панамі тощо. В колекціях інституту налічується понад 142 млн експонатів.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: