fbpx

У США трагічно загинув прикарпатець: рідні збирають кошти, щоб привезти тіло на Батьківщину

Суспільство 13:34, 13.07, 2017

10 липня у містечку Гантінгтон Веллі, околиця Філадельфії, США, трагічно загинув 34-річний виходець з Івано-Франківщини Віталій Яремчук.

Віталій Яремчук загинув внаслідок ДТП – його збила автіка, коли він переходив дорогу.

Зараз друзі і рідні збирають кошти, аби доставити тіло Віталія до України для поховання.

Гроші збирають на платформі GoFundMe. Менш ніж за добу небайдужі перерахували понад 12 тисяч доларів США із заявлених 15.

"Віталій насправді був великою людиною, справжнім патріотом України і завжди шукав шлях допомогти всім потребуючим, кого зустрічав. Він був світлою і позитивною людиною, з великими планами на майбутнє. Він не залишав нікого байдужим, зачіпав серця кожного", – йдеться у повідомленні друзів Віталія.

Щирі співчуття рідним Віталія Яремчука висловив єпископ Української греко-католицької церкви, президент Українського католицького університету Борис Ґудзяк.

У мережі Фейсбук він написав, що Віталій, син генерала Василя Яремчука з Микуличина. У хлопця були великі плани, зокрема одруження з коханою Ксенією. Вони уже готувалися до гуцульського весілля.

"Загинув в США прекрасний молодий українець, дитина Божа, син генерала Василя і Юлії Яремчуків з Микуличина, Віталій Яремчук.

Перед ним було усе життя, великі плани, зокрема одруження з коханою Ксенією. Обидві родини готувалися до гуцульського весілля…

Зупинімося в молитві перед великим таїнством життя, смерті і життя вічного.

Генерал-майор служби цивільного захисту у відставці Василь Яремчук рятував тисячі людей, які потрапляли в біду, та був щирим і співчуливим свідком трагедій інших людей, інших батьків. Він як міг старався допомогти.

З дружиною Юлією вони з відкритими обіймами приймали всіх, хто приходив до їхньої гостинної карпатської господи.

З ентузіазмом і підтримкою Віталія батьки споруджували пам'ятник новомученикам Української Греко-Католицької Церкви, який має бути посвячений цього четверга. Всією родиною вони вболівали за кращу долю нашого народу.

Від себе особисто, від спільноти Українського католицького університету та Паризької єпархії святого Володимира Великого у Франції, Швейцарії та країнах Бенілюксу складаю найщиріші співчуття Батькам, Родині Яремчуків, Ксенії та її Родині.

Супроводжуючи на вічний спочинок славної пам’яті Віталія, огорнімо духовною солідарністю опечалену Родину",  написав Ґудзяк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: