fbpx

У Старобогородчанській ОТГ обговорили план удосконалення послуги поводження з відходами

Суспільство 17:19, 26.01, 2018

Відбулося громадське обговорення "Плану удосконалення послуг поводження з відходами в Старобогородчанській ОТГ". Цей проект розроблений за підтримки Агентства Міжнародного Розвитку США за участі експертів організації Глобал Комьюнітіз в межах проектної діяльності програми DOBRE "Децентралізація – шлях до кращих результатів та ефективності".

Про це повідомляється на сайті Старобогородчанської громади. 

Голова Старобогородчанської ОТГ Ярослав Здерка подякував експертам програми DOBRE за надану допомогу в розробці проекту та відзначив важливість підвищення екологічної свідомості, обізнаності населення та залучення громадян до удосконалення послуги поводження з твердими побутовими відходами.

Експерт з послуг місцевого самоврядування програми DOBRE Маїс Ваноян представив результати річної роботи та закликав громаду активно брати участь у реалізації проекту.

План удосконалення послуг поводження з відходами в Старобогородчанській ОТГ спрямований на створення ефективної системи управління твердими побутовими відходами шляхом їх скорочення і переробки, захисту навколишнього середовища, досягнення фінансової стабільності надання послуги та активне залучення громадськості. 

На 2018 рік для Старобогородчанської ОТГ заплановано придбання сміттєвоза (за рахунок коштів програми "DOBRE") та індивідуальних сміттєвих баків для господарств (з метою запровадження сортування сміття). Окрім того, відбудеться облаштування майданчика для сортування та пресування сміття. У планах також створення та удосконалення місцевої нормативно-правової бази щодо надання послуг поводження з ТПВ; підвищення екологічної свідомості, обізнаності населення та залучення громадян до удосконалення послуги поводження з ТПВ та запровадження роздільного збирання сміття.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: