fbpx

У Старобогородчанській ОТГ запрацює сучасний ЦНАП. ВІДЕО

Політика 17:15, 21.07, 2017

У Старобогородчанській об'єднаній територіальній громаді запрацює Центр надання адміністративних послуг. Це стало можливим завдяки міжнародній програмі U-Lead. Старобогородчанська ОТГ наразі єдина на Прикарпатті, яка виграла конкурс і отримала можливість за кошти Євросоюзу відкрити у себе сучасний ЦНАП.

Про це йдеться у сюжеті ОТБ "Галичина". 

Представники Старобогородчанської ОТГ, Богородчанської РДА та управління Пенсійного фонду підписали меморандум про співпрацю, яким засвідчили наміри створювати прозорі механізми доступу громадян до якісних послуг.

Широкий спектр адміністративних послуг мешканці Старобогородчанської ОТГ зможуть отримати уже до кінця цього року. 

Представники U-Lead переконані, що така співпраця – ще один крок України до сервісних послуг, де в центрі завжди людина. 

Регіональний спеціаліст проекту U-Lead Олег Білоус розповідає:

"Спектр послуг містить досить великий перелік: близько 60 є базовими і плюс інші додаткові. Підписання цієї угоди на часі, оскільки найбільш популярними послугами є соціальні, які одні з перших ми впроваджуватимемо в цьому ЦНАПі". 

В Старобогородчанську ОТГ входять 6 сіл, це більш як 6 тисяч осіб. Усі вони тепер на місці у форматі "єдиного вікна" зможуть отримати необхідні послуги. 

Сільський голова Старобогородчанської територіальної громади від партії "ВОЛЯ-РУХ НОВИХ СИЛ" Ярослав Здерка запевняє, що після відкриття ЦНАПу таке робоче вікно планують відкрити у кожному населеному пункті:

"Це питання пенсійного і соціального забезпечення. Ці повноваження держави ми хочемо забрати на свій рівень громади. І за необхідності здійснювати прийом в ОТГ, а не щоб люди їздили до області чи району". 

Голова Богородчанської РДА Франко Єжак створення сучаного ЦНАПу в Старобогородчанській ОТГ вважає елементом моделі європейського суспільства:

"Беручи за приклад роботу ЦНАПу в м. Івано-Франківськ, плануємо також розширити сферу послуг". 

До кінця року в Україні планують створити ще 24 центри адмінпослуг, проект триватиме до 2020 року. Відтак взяти в ньому участь та  отримати можливість відкрити у себе приміщення ЦНАПу зможуть також інші територіальні громади.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: