fbpx

У Старих Кривотулах відкрили першу на Прикарпатті амбулаторію сімейної медицини. ФОТО

Суспільство 18:23, 18.04, 2019

Новозбудована амбулаторія площею 225 м.кв. обслуговуватиме 3200 жителів. Завідувати амбулаторією буде лікар загальної практики сімейної медицини Уляна Гавриляк.

Загалом, персонал закладу налічуватиме 9 осіб, з яких два лікарі та один лаборант. На сьогодні амбулаторія повністю забезпечена медичним обладнання. Також придбано новий сучасний поліклінічний автомобіль, інформує прес-служба Івано-Франківської ОДА.
 

Амбулаторію зведено у рамках програми Президента України Петра Порошенка «Доступна медицина» та оснащено відповідно до примірного табеля оснащення закладів первинної медико-санітарної допомоги в сільській місцевості.

«Варто відзначити, що амбулаторію побудовано за рахунок Державного бюджету за умови співфінансування із місцевої казни, – наголосив народний депутат Михайло Довбенко. – Це також є успішним прикладом впровадження реформи децентралізації, коли громада, окрім обов’язків і прав, має фінансове підґрунтя для реалізації багатьох інфраструктурних проектів, таких як дана амбулаторія».

Зазначимо, що для будівництва усіх 26-ти амбулаторій в області зарезервовано один мільярд гривень із Держбюджету.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: