fbpx

У сторін конфлікту в Україні є хороший шанс на мир – генсек ОБСЄ

Суспільство 22:09, 20.04, 2015

Ламберто Занньєр зазначив, що на шляху до встановлення миру на Донбасі є труднощі, але додав, що "в цілому ситуація краща, ніж кілька тижнів тому".

Генеральний секретар Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) Ламберто Занньєр закликав сторони конфлікту на Донбасі "скористатися хорошим шансом на мир". Як повідомляє інформаційне агентство AFP, про це генсек НАТО заявив під час поїздки в Вільнюс, передає Дзеркало тижня.

"На даний момент є хороший шанс для миру, і ми повинні зробити для цього стільки, скільки зможемо. Але в цьому конфлікті завжди існує ризик загострення", – додав він. Ламберто Занньєр зазначив, що на шляху до встановлення миру на Донбасі є труднощі, але сказав, що "в цілому ситуація краща, ніж кілька тижнів тому". 

Генсек ОБСЄ зауважив, що від лінії розмежування в зоні конфлікту вже відведено багато важкої зброї. Нині ж, на його думку, потрібно зосередитися на відведенні інших категорій меншої зброї, тому що її досі активно використовують, порушуючи режим припинення вогню.

Крім того, Занньєр повідомив, що в Україні збільшать кількість спостерігачів організації. До початку літа їхня кількість має сягнути щонайменше 600 осіб. Нині спостерігачів ОБСЄ в Україні менше 500.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: