fbpx

У суді допитали жінку, через яку могла статися стрілянина неподалік ратуші

Стиль життя 15:05, 25.02, 2019

25 лютого в Івано-Франківському міському суді продовжили розгляд справи Михайла Дерещука, якого підозрюють у завершеному замаху на вбивство місцевого підприємця Ігоря Гербіна.

Як відомо, влітку 2017 року поблизу міської ратуші підозрюваний впритул розстріляв автомобіль "Ауді", в якому перебував потерпілий. Внаслідок отриманих поранень Ігор Гербін (відомий як "Червонець") через кілька днів помер у лікарні. Тепер рідні загиблого підприємця вимагають максимального покарання для стрільця з-під ратуші й мільйон гривень компенсації.

В листопаді 2018-го "Дира" подав скаргу на слідчого. 15 лютого 2019 суд задовольнив скаргу Михайла Дерещука і визнав неправомірною бездіяльність слідчого, яка полягає у невиконанні 29 ухвал.

Сьогодні засідання розпочалося із того, що обвинувачений відмовився від одного із захисників (Білана). Суд погодив відвід Михайла Дерещука, інформує "Галка".

На засідання з’явилася свідок Вікторія Романко. За її словами, вона перебувала з Михайлом Дерещуком у неприязних стосунках, "Дира" ж каже, що між ними були інтимні відносини.

"Я знімала торгове приміщення в Гербіна і платила оренду. Про конфлікт між Дерещуком і ним мені стало відомо вже із засобів масової інформації. У час замаху на вбивство я була за кордоном. Знаю лише, що це трапилося в приміщенні мого орендодавця Ігоря Гербіна. Дерещук погрожував моїм продавцям у магазині, що пошкодить майно у цьому приміщенні. Я відразу ж попередила орендодавця Гербіна. Також він погрожував мені", – розповідає Романко.

У відповідь обвинувачений дав Вікторії Романко кілька запитань:

"Якщо я вам погрожував, то чому я дарував вам троянди на День народження? Чому ви мені писали повідомлення "Цьомаю. Люблю!"? Якщо я вам погрожував і ми були в неприязних стосунках, то чому ви проводили з подругою ніч у мене вдома?" – запитав Дерещук, пише "Галка".

Втім свідок сказала, що це питання особистого характеру і не буде на них відповідати. На цьому допит Романко закінчився.

Представник потерпілих клопотав перед судом про допит ще одного свідка – Романа Корнути.

Судді вирішили задовольнити клопотання і викликати чоловіка на наступне засідання, яке відбудеться 13 березня.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: