fbpx

У суді виправдовуються, чому відсторонили від посади франківського патрульного

Суспільство 15:39, 20.10, 2017

В Івано-Франківському міському суді відреагували на критичні заяви щодо відсторонення від виконання обов'язків патрульного Леоніда Гончарука, на якого поскаржився оштрафований за п'яну їзду колишній полковник міліції Михайло Ільницький.

Як писав КУРС, суддя Ірина Пастернак задовольнила клопотання прокуратури  та ухвалила відсторонити Леоніда Гончарука від виконання обов'язків до 18 грудня.

"Дана ухвала суду піддалась різкій критиці з боку ряду ЗМІ та частини громадськості, тому вважаємо за потрібне внести деякі роз'яснення щодо цього",  йдеться в повідомленні прес-служби.

"На цій стадії досудового розслідування суд не приймає рішень щодо визнання винуватості особи підозрюваного, не надає оцінку доказам та не звільняє підозрюваного із займаної посади. Крім того, в засіданні, під час якого розглядалось питання відсторонення підозрюваного від посади, як і в інших судових засіданнях, застосовувався принцип змагальності. Тобто як сторона обвинувачення, так і сторона захисту, мали рівні можливості, щоб довести суду необхідність та значимість задоволення клопотання або відмові у такому. Приймаючи рішення, керуючись принципом безсторонності, для суду не має наперед визначеного значення, працівником якого правоохоронного органу є особа, щодо якої було внесено клопотання державним обвинуваченням",  йдеться в заяві.

Нагадаємо, на поліціейцького поскаржився Михайло Ільницький – колишній міліціонер, полковник, якого Івано-Франківський міський суд визнав винним за статтями 130 і 185 КУпАП – "водіння у нетверезому стані" та "злісна непокора поліції", оштрафував його на 10 200 гривень та позбавив права керувати транспортним засобом на рік. Ільницький стверджує, що патрульний Гончарук зламав йому при затриманні мізинець, і оскаржує рішення міського суду в апеляційному: його свідки на засіданнях плутаються в показах і суперечать тому, що знято на відео

Вчорашнє рішення суду про відсторонення Гончарука викликало резонанс у соціальних мережах. На рішення суду різко відреагували топові блогери.

Як писав КУРС, станом на сьогодні передано до суду три справи про перевищення патрульними службових повноважень, але Гончарук перший, кого відсторонили від виконання обов’язків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: