fbpx

У Татарові відкриється гостросоціальна виставка "Quo Vadis?"

Суспільство 15:17, 27.04, 2017

2 травня в арт-просторі Zenko Foundation у Татарові (готельний комплекс "Коруна") відкривається виставка Сергія Литвинова та Сергія Друзяки "Quo Vadis?". Проект привертає увагу до гостросоціальних тем – боротьби зі світовим тероризмом та екологічної ситуації на планеті.

Виставка експонуватиметься протягом травня. Вхід на неї вільний. Філософська назва проекту "Quo Vadis?" ("Куди йдеш?") запрошує до роздумів над ситуацією, що склалася у сучасному світі.

Експозиція складається з трьох частин – це роботи, присвячені трагедії 9/11 у Сполучених Штатах, роботи, що розказують про Чорнобильську катастрофу в Україні, та картини, в яких художники показують, що світ може бути врятований – завдяки любові, красі та добру. Концепція виставки пропонує глядачеві замислитись над проблемами, що стосуються кожного, і зрозуміти, що майбутнє в наших руках. Людство має бути сильним і стати обличчям до своїх проблем, щоб вирішити їх.

Проект буде експонуватись одночасно у двох арт-просторах України – у столиці, в галереї Американського дому, та в основному арт-просторі Zenko Foundation, розташованому на території готельного комплексу "Коруна" у Татарові Івано-Франківської області. У Татарові виставку доповнять серією акварелей, присвячених красі нашого світу, яка ідеально підходить для арт-простору серед природи українських Карпат.

Краматорські художники Сергій Друзяка та Сергій Литвинов живуть і працюють у зоні воєнного конфлікту в Україні, як насправді і всі ми зараз. "Їхні картини є надзвичайно емоційними. Вони апелюють до серця, яке здатне розбудити розум. В цьому полягає сила мистецтва", – говорить Зенко Афтаназів, засновник Zenko Foundation.

Куратор проекту – Юлія Нужина.

Про Zenko Foundation: Фонд заснований у 2015 році. Основною місією арт-інституції є підтримка і просування українського сучасного мистецтва. В колекції Zenko Foundation – понад 200 творів вітчизняних сучасних художників. Дебютним проектом фундації стала виставка "Українське сучасне мистецтво. З приватних колекцій" (жовтень-березень, арт-простір у готельному комплексі "Коруна"). Серед пріоритетних напрямків розвитку Zenko Foundation: виставкова програма на майданчиках Zenko Foundation, а також підтримка участі українських художників у масштабних національних і міжнародних проектах, аукціонах сучасного мистецтва тощо; видавнича програма, метою якої є підвищення інформованості вітчизняної і зарубіжної аудиторії про український арт-процес; розвиток веб-порталу, на котрому у відкритому доступі розміщується інформація про колекцію Zenko Foundation, а також низка необхідних довідкових матеріалів, відеоінтерв’ю з художниками, архівні матеріали з історії сучасного мистецтва України.

Про America House Kyiv: Американський дім – динамічний високотехнологічний простір для навчання, розвитку, творчості та діалогу. Усі ресурси та заходи центру безкоштовні. Як культурне представництво Сполучених Штатів в Україні Американський дім є платформою для обміну думками, досвідом та культурою між двома країнами. Неформальна атмосфера, доступ до найновішого комп’ютерного обладнання та затишне кафе відкриті для кожного. Адреса: м. Київ, вул. Миколи Пимоненка, 6. При собі необхідно мати посвідчення особи – паспорт або водійські права.

 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: