fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Економіка
  • У тендері на ремонт Галицької дискваліфікували всіх учасників, які пропонували ціну нижчу, ніж "свободівська" фірма

У тендері на ремонт Галицької дискваліфікували всіх учасників, які пропонували ціну нижчу, ніж "свободівська" фірма

Економіка 18:56, 25.10, 2017

Після аукціону, де чотири фірми змагалися за капітальний ремонт ділянки вулиці Галицької, тендерний комітет дискваліфікував всіх учасників торгів, окрім ТОВ "Івано-Франківськавтодор", яке пропонувало найвищу ціну за ремонт і не зробило жодного кроку на пониження вартості.

Управління капітального будівництва в Івано-Франківську провело тендер на капітальний ремонт ділянки вулиці Галицької – від роз’їзду на Калуське шосе до вулиці Хіміків. В аукціоні взяли участь чотири фірми: ТОВ “Будівельна компанія “Дорлідер”, ТОВ “Інвестиційна компанія “ІС-БУД”, ТОВ “ПБС” та ТОВ “Івано-Франківськавтодор”, йдеться на сайті публічних закупівель РroZorro.

Найнижчу ціну – 7,79 млн грн – запропонувала компанія “Дорлідер”, це майже на 2 мільйони менше від проектної вартості. Найвищу – 9,6 млн грн – ТОВ “Івано-Франківськавтодор”. При чому, що цікаво, на відміну від інших учасників “Івано-Франківськавтодор” під час торгів з опонентами не змагався і ціну не знижував.

1

По завершенні аукціону тендерний комітет УКБ трьох учасників торгів дискваліфікував. Пропозицію ТОВ “Інвестиційна компанія “ІС-БУД” відхилили через відсутність копій установчих документів або довідки з кодом адміністративних послуг, за яким можна отримати доступ до цих документів. У протоколах пропозицій “ПБС” та “Дорлідер” причини відхилення взагалі не вказані – тендерний комітет посилається на ч. 1 ст. 30 ЗУ “Про публічні закупівлі” і вважає їхні пропозиції такими, що не відповідають тендерній документації.

Наразі пропозиція ТОВ “Івано-Франківськавтодор” на розгляді. Інші учасники тендеру можуть його оскаржити до 3 листопада. Якщо скарги не буде і УКБ підпише договір з “Івано-Франківськавтодором”, ремонт обійдеться місту на 2 мільйони гривень дорожче, ніж пропонували конкуренти.

За проектом договору, роботи з капітального ремонту вулиці Галицької мають бути завершені до 31 грудня цього року. У договорі також прописано, що термін робіт можуть переглянути через відсутність фінансування, зміну проектної документації, стихійні лиха чи несприятливі погодні умови.

Нагадємо, генеральним директором ТзОВ “Івано-Франківськавтодор” є Андрій Шуневич. Фірма роками отримує підряди на ремонт доріг в Івано-Франківську, її вважають наближеною до керівництва фракції “Свобода” у міськраді.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: