fbpx

У Тлумачі активісти разом з міліцією будуть забезпечувати громадський порядок

Суспільство 19:35, 05.02, 2015

У Тлумачі відбулися загальні збори представників трудових колективів, навчальних закладів, правоохоронних органів. Йшлося про організацію роботи громадського формування з охорони громадського порядку на території Тлумацької міської ради та спеціального навчання усіх, хто виявив бажання здійснювати охорону громадського порядку.

У зборах взяли участь заступник голови райдержадміністрації Василь Овчарчин, міський голова Тлумача Володимир Корженьовський, перший заступник начальника РВ УМВС України в області Ігор Матіяш, представники Коломийського МРВ УСБУ та Тисменицько-Тлумацького об’єднаного військового комісаріату, а також понад 160 добровольців з установ і організацій районного центру.

Раніше повідомлялося, що Тлумацька міська рада створила Штаб громадського формування і розробила перші графіки чергування. Під час кожного чергування двоє членів громадського формування допомагатимуть забезпечувати охорону громадського порядку спільно з працівниками районного відділу міліції. Патрулюватимуть вулиці Тлумача у нічний час.

Перший заступник начальника районного відділу УМВС в області Ігор Матіяш ознайомив присутніх із правами та завданнями членів формування з охорони громадського порядку, які визначені Законом України "Про участь громадян в охороні громадського порядку і державного кордону", а міський голова м. Тлумач Володимир Корженьовський запевнив, що кожному члену ГФ буде вручено відповідні пам’ятки про здійснення патрулювання. Вони також пройдуть медичний огляд та спеціальне навчання-інструктаж щодо здійснення патрулювання.

Заступник голови РДА Василь Овчарчин висловив думку, що злагоджена робота громадськості і правоохоронців дозволить запобігти таким злочинам, попередити диверсії і підривну роботу у суспільстві.

"Наші бійці на лінії фронту повинні усвідомлювати, що їхні родини у безпеці, а домівки захищені. Тільки так вони зможуть з гідністю та холоднокровно виконувати бойові завдання", –  зазначив Василь Овчарчин.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: