fbpx

У Тлумачі кінотеатр віддали римо-католикам для богослужіння. Фото

Суспільство 15:31, 23.07, 2015

22 липня у Тлумачі освячено приміщення колишнього кінотеатру "Ювілейний" та проведено богослужіння для римо-католицької громади міста і району.

Частина приміщення кінотеатру, зведеного на місці колишнього польського костелу, відтепер постійне місце богослужінь.

Збудований та освячений у 1882 році костел Святої Анни був окрасою Тлумача і усієї Галичини. У роки Другої світової війни, під час одного з бомбардувань, храм пошкодив снаряд. Після війни радянська влада не мала наміру виділяти кошти на ремонт костелу, натомість у виконкомі міськради прийняли рішення про його знесення. У 1969 році храм підірвали. Згодом на цьому місці збудували кінотеатр "Ювілейний", який у 90-х роках минулого століття через кризові явища в економіці країни став нерентабельним.

17 квітня цього року будівлю колишнього кінотеатру на приватизаційному аукціоні майна спільної власності територіальних громад сіл, селища та міста Тлумацького району продано ТзОВ "Станіславський". Керівник Товариства Богдан Станіславський, відомий на Тлумаччині меценат, взявся реконструювати придбане приміщення, а його частину надав римсько-католицькій громаді Тлумача як каплицю для богослужінь. До цього громада збиралася в каплиці на місцевому кладовищі.

"Перемогою правди Божої" назвав цю подію голова райдержадміністрації Володимир Габурак, вітаючи тлумаччан.

"Вона заслуговує бути відображеною у книгах і фільмах та дозволяє вірити, що українська держава переживе важкі часи, а народ переможе".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: