fbpx

У Тлумачі урочисто вшанували пам’ять вояків УПА

Суспільство 16:54, 19.01, 2016

Традиційно у переддень Водохреща, на другий Святий вечір, вже сім років поспіль громадськість Тлумаччини збирається біля пам'ятного знаку безневинно страченим Борцям за волю України задля вшанування пам'яті невинно убієнних вояків УПА Степана Мандзюка та Володимира Кріля.

Вклонитися світлій пам’яті тих, хто пішов із життя мученицькою страшною смертю, прийшли керівники району та міста Тлумача, духовенство, родичі загиблих, вояки районної станиці Братства ОУН-УПА Карпатського краю, представники історико-освітянського товариства "Меморіал", громадськість міста.

Цього дня минув 71 рік з часу, як співробітники НКВС стратили 23-річного працівника міліції Володимира Кріля та 19-річного стрільця УПА Степана Мандзюка за підтримку і допомогу загонам УПА. Мужні патріоти до останнього подиху залишились незламними, несучи в серці національну ідею.

Про жертовний подвиг своїх земляків, які не скорилися ворогові, у своїх виступах говорили директор Тлумацької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Володимир Посацький та очевидець трагічної події Зеновій Завідовський.

Присутні поклали вінки до підніжжя пам’ятника героям, запалили свічки та вшанували хвилиною мовчання усіх, хто поліг у боротьбі за волю і незалежність України.

Поминальну панахиду за страченими воїнами УПА, Героями Небесної Сотні, загиблим Віталієм Козаком та іншими бійцями антитерористичної операції відправили декан Тлумацького Деканату УГКЦ о. Павло та священик УАПЦ о. Олег.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: