fbpx

У трьох школах Косова запровадять сортування сміття

Суспільство 13:51, 13.09, 2017

Три косівські школи матимуть облаштовані майданчики з контейнерами для посортованого сміття.

Про старт нового проекту у спільноті Косова повідомила Богдана Іванчук. 

"Три Косівські школи (№1, №2 та гімназія) матимуть облаштовані майданчики з контейнерами для посортованого сміття. Карпатський фонд підтримав проект "Впровадження сортування сміття на території загальноосвітніх навчальних закладів Косова задля вирішення проблеми поводження з твердими побутовими відходами", – повідомила косівчанка.

Експертна рада проекту "Дійсно разом 3.0" відібрала пропозиції, що отримають фінансування у рамках схеми мікрогрантів. З поміж 34 поданих заявок буде підтримано 9 на загальну суму в 577 400 гривень.

Серед них – проект громадської екологічної організації "Едельвейс" з впровадження сортування сміття на території загальноосвітніх навчальних закладів Косова задля вирішення проблеми поводження з твердими побутовими відходами. Фінансування на його реалізацію – 55 тис. грн. 

КУРС писав, що в Косові родина Мельничуків створила підприємство, куди можна здати відсортоване сміття і отримати за це гроші. 

Підтримку на Івано-Франківщині отримали ще два проекти – у селі Нижнів Тлумацького району та селі Студінка Калуського району. 

Облаштування роздягалень та встановлення елементів воркауту на території стадіону села Студінка за проектом "Вибір громади" профінансують на 65 тис. грн. 

А у Нижневі ГО "Молодіжне телебачення" отримала 55 тис. грн на ініціативу сталої трансформації "Нижнів-МІСТ". 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: