fbpx

У Центрі сучасного мистецтва Михайло Дейнега влаштовує виставку і аукціон

Культура 17:50, 10.02, 2019

Аукціон робіт відомого франківського художника Михайла Дейнеги, що відбудеться у комунальному Центрі сучасного мистецтва, присвячений хворому колезі Володимиру Луканю.

З 14-го до 28-го лютого в Івано-Франківському Центрі сучасного мистецтва відбуватиметься виставка живопису "Кольорострім Михайла Дейнеги".

Художник представить публіці більш як 30 живописних полотен, в яких вирують емоції та почуття, нестримний потік яскравих кольорів та образів.

В час відкриття виставки в ЦСМ відбудеться благодійний аукціон задля підтримки івано-франківського художника Володимира Луканя.

Нагадаємо, франківський художник втратив ногу через хворобу – колеги продають картини, щоб зібрати кошти на лікування.

Відкриття виставки в ЦСМ на вул. Марійки Підгірянки, 23 відбудеться 14 лютого о 17.00.

Довідково: Михайло Дейнега навчався у Косові, згодом закінчив Львівський державний інститут прикладного та декоративного мистецтва (тепер Академія мистецтв). Його викладачами були Довбошинський Д., Боднар І., Токар М.
Працює у живописі, творить гобелени. Улюбленій справі віддав понад тридцять років свого життя. Вважає своє мистецтво асоціативним живописом. Член Національної спілки художників України. Екс-директор Івано-Франківського обласного художнього музею.

Колеги по творчості говорять про Дейнегу: "Творчий шлях художника Михайла Дейнеги є символом трансформацій мистецтва загалом. У його картинах сплітаються колірні феєрії фонізму, експресії періоду сецесії, надсучасні підходи до класичного олійного живопису, нетипові екстравагантні композиції та відчуття космічного сприйняття світу".

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: