fbpx

У церквах Прикарпаття Хресна дорога проходить під гітару, скрипку та альт. ФОТО

Суспільство 12:39, 20.04, 2019

Франківська вокальна формація "Просто неба" вже два місяці як проводить у храмах області творчу акцію "Хресна дорога".

"Християни традиційно у час Великого посту приділяють час роздумам про страждання Христа. Наша "Хресна дорога" є спробою наблизити роздуми на духовні теми до проблем сучасності. Ми торкнулися теми сім'ї, яка безумовно зараз є актуальною. Проект більше націлений на особисте переосмислення цінностей, способу життя, ставлення до Бога і до ближніх. Якщо наші роздуми і пісні спонукатимуть когось до змін, то це те, задля чого все було зроблено",  каже Ігор Присяжнюк, учасник колективу.

"Просто неба" – це молодий колектив, у складі якого п’ятеро юних талановитих музикантів, які бережуть  традиції та несуть їх мовою сучасного суспільства.

Прект "Хресна дорога" у виконанні вокальної формації – це богослужіння під акомпанемент гітари, альта та скрипки.

В рамках цього проекту було заплановано провести 18 богослужінь церквами Івано-Франківської області. В більшості вони уже відбулися.

"Цьогоріч ми намагалися "розширити географію" своїх виступів, бо минулого року побували тільки в церквах Івано-Франківська і навколишніх сіл. Зараз охоплюємо вже цілу область, на даний момент ми відвідали 14 парафій нашої області на яких були присутні близько 1400 людей, це такі населені пункти як Коломия, Тлумач, Бурштин, Яремче, Богородчани, села Коростовичі, Старий Мартинів, Більшівці, П'ядики,  Сопів, Петрів та ін.

Плануємо ще відвідати Шепарівці, Волосів, Івано-Франківську обласну лікарню допомоги невиліковно хворим "Хоспіс", Крихвці та церкву Всіх Святих у "Калиновій Слободі")", – додав музикант Василь Демків.

Проект реалізовується за підтримки Департаменту освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської ОДА. 

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: