fbpx

У Тисмениці для дитини-сироти влада придбала квартиру

Суспільство 17:29, 11.04, 2018

11 квітня представники тисменицької районної влади вручили ключі від нового помешкання дитині, позбавленій батьківського піклування, Галі Плотенко.

Квартиру у центрі м. Тисмениця для неї придбали за спільного фінансування з обласного та районного бюджетів, повідомляє прес-служба ІФ ОДА.

Передаючи ключі від нової домівки, а заразом й усі необхідні документи на право власності, очільники району побажали Галі Плотенко, щоб у цьому домі завжди лунав сміх, збиралися дорогі серцю люди, відзначалися українські християнські свята, а районна влада і надалі буде підтримувати її та допомагати.

Освятив квартиру священик церкви Святого Миколая о. Володимир Ковалишин. Він благословив дівчину на добре майбутнє, подякував владі за чуйність і допомогу в придбанні та облаштуванні помешкання.

Галя Плотенко народилася у с. Колодіївка. Дівчина перебувала на обліку служби у справах дітей райдержадміністрації з 2003 року як дитина, позбавлена батьківського піклування, що не мала закріпленого за нею житла.

У 2017 році Тисменицькою РДА за рахунок коштів Районної цільової програми соціального захисту і підтримки дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, захисту їх житлових прав, профілактики бездоглядності та безпритульності на 2016–2020 роки, затвердженої рішенням сесії Тисменицької районної ради від 25.12.2015 року, було придбано однокімнатну квартиру загальною площею 36,3 кв. метрів особі з числа дітей, позбавлених батьківського піклування, Галі Плотенко. Загалом на придбання і облаштування квартири було виділено понад 500 тисяч гривень з обласного та районного бюджетів.

Керівництво району прийняло рішення провести ремонт нової оселі та придбати необхідні для проживання речі – меблі, кухонне та сантехнічне обладнання.

Крім того, під час проведення ремонтних робіт, замінено електромережу й утеплено стіни.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: