fbpx

У Тисмениці на п'ять років засудили винуватця ДТП, в якій загинуло двоє людей

Суспільство 14:16, 03.01, 2018

Днями Тисменицький районний суд виніс вирок 33-річному мешканцю Хом’яківки Тисменицького району, який порушив правила безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель двох людей.

Як писав КУРС, ця трагічна ДТП сталася 4 березня поблизу села Старі Кривотули Тисменицького району. Водій автомобіля марки "Опель Вектра" допустив лобове зіткнення із автомобілем марки ВАЗ-2101 під керуванням водія – 30-річного жителя села Скопівка.

Внаслідок ДТП загинув 30-річний водій та 56-річний пасажир ВАЗ-2101. Водій та пасажирка "Опель Вектра" з травмами були доставлені у Тисменицьку міську лікарню.

Винним у ДТП суд визнав водія "Опель Вектра". Суд встановив, що водій керував автомобілем, забороненим до експлуатації через встановлені шини різних моделей, які під час гальмування і маневрування можуть порушити стійкість транспортного засобу. Він виїхав на зустрічну смугу та врізався у ВАЗ-2101.

В судовому засіданні підсудний свою вину визнав та вибачився перед родичами загиблих.

Суд визнав його винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 286 КК України (Порушення правил безпеки дорожнього руху, якщо вони спричинили смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження), та призначив йому покарання – п'ять років позбавлення волі, з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на три роки.

Також суд задовольнив цивільний позов одного з родичів загиблих і зобов’язав підсудного сплатити 21 819 грн заподіяної матеріальної шкоди та 100 000 грн спричинених моральних збитків.

Вирок може бути оскаржений до Апеляційного суду Івано-Франківської області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: