fbpx

У Тисмениці навчали основам ефективного спілкування з ветеранами АТО та їхніми родинами

Суспільство 22:14, 15.06, 2016

У Тисмениці військовий психолог, учасник бойових дій, тренер Всеукраїнського громадського об’єднання "Побратими", представник проекту "Воїну – гідна праця" Андрій Козінчук провів тренінг "Основи ефективного спілкування з ветеранами АТО та членами їх сімей".

Тема дуже актуальна, адже багато наших ветеранів потребують не лише матеріальної, моральної підтримки, але й психологічної допомоги, вони дуже гостро відчувають психологічну і емоційну напругу, з якою досить важко впоратись самому, пише КУРС з посиланням на прес-службу Івано-Франківської ОДА.
 

Зустріч об'єднала людей, що переживають посттравматичний синдром, та тих, хто вміє професійно знайти підхід і протягнути їм руку допомоги.

Захід відбувся за участі учасників бойових дій та членів їх сімей: керівника реабілітаційного центру для учасників АТО та їхніх сімей "Бандерівський схрон" Ігоря Чернецького, матері бійця АТО, який зараз при виконанні обов’язку у зоні АТО, Оксани Білан, міського голови м. Тисмениця Степана Сворака, радника голови районної ради Тетяни Градюк, працівників соціальних служб району: управління соціального захисту населення райдержадміністрації, районного центру соціальних служб для сімей, дітей та молоді, територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Тисменицького району, Тисменицького районного військового комісаріату та бібліотекарів Тисменицької районної бібліотеки.

Успіх процесу психологічної реабілітації учасників АТО залежить від злагодженої та тісної роботи представників громадянського суспільства, соціальних служб, членів сімей ветеранів, а також органів державної влади. До такого висновку дійшли учасники заходу в ході жвавого діалогу.

 «…найбільше ветерани не люблять, коли їх називають Героями. Вони вважають, що Героями потрібно називати тих, хто поклав життя за Україну, а вони, слава Богу, живі і всього-на-всього виконували свій обов’язок, який би мав виконувати кожен українець – патріот» – говорить Андрій Козінчук.

На завершення тренінгу директор Тисменицької ЦБС Ірина Мельник висловила вдячність Андрію Козінчуку за те, що допомагає військовим та їх рідним подолати проблеми, психологічні травми, пов’язані з війною.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: