fbpx

У Тисмениці затримали заступника начальника слідчого відділення поліції під час отримання 5000 доларів хабара. ФОТО

Суспільство 18:12, 02.04, 2019

Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань за оперативного супроводження Івано-Франківського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції та Управління СБУ в Івано-Франківській області затримали заступника начальника слідчого відділення Тисменицького відділу поліції Віталія Курка під час отримання 5000 доларів США.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням здійснює Генеральна прокуратура України, інформує прес-служба ДБР.

За попередньою інформацією, заступник начальника слідчого відділення Тисменицького відділу поліції Віталій Курко вимагав кошти від чоловіка за непритягнення його сина до кримінальної відповідальності. Поліцейського затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

У прес-службі УСБУ в Івано-Франківській області повідомили, що правоохоронці затримали зловмисника у службовому кабінеті після отримання ним другої частини хабара в сумі три тисячі доларів. Першу частину зловмисник отримав уранці цього ж дня.

Зараз проводяться невідкладні слідчі дії. Встановлюється можлива причетність інших працівників Тисменицького відділу поліції до цього кримінального правопорушення.

Вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру в отриманні неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

У разі доведення вини поліцейському загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади терміном до 3 років.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: