fbpx

У Тисменицькій РДА пояснили, як за день підрядник відремонтував будинок дитячої та юнацької творчості. ВІДЕО

Суспільство 20:15, 29.01, 2018

Начальниця відділу освіти Тисменицької районної адміністрації Світлана Шарабуряк прокоментувала укладення договору на ProZorro і оплату робіт за один день у проекті капітального ремонту Тисменицького будинку дитячої та юнацької творчості.

Замовник робіт – відділ освіти Тисменицької РДА, за інформацією з сайту електронних закупівель, за день уклав договір та переказав усю суму на рахунок підрядника.

Як писав КУРС, в останній тиждень 2017 року районні державні адміністрації на Івано-Франківщині здійснили 33 закупівлі вартістю понад 7 мільйонів гривень.

Відділ освіти Тисменицької РДА 27 грудня уклав договір з ТОВ "Екоспецбуд" на капремонт Будинку дитячої та юнацької творчості у Тисмениці. Підрядник зобов’язався виконати ремонт до 25 лютого 2018 року, а замовник оплатити роботи у сумі 170,6 тис. грн протягом 5 днів після підписання акту виконаних робіт. Проте вже наступного дня відділ освіти перерахував всю суму двома платежами. Виходить, що капремонт провели за день.

Начальниця відділу освіти Тисменицької районної адміністрації  Світлана Шарабуряк каже, що роботи, які оплатили через  ProZorro, були виконані ще в жовтні. У місцевому бюджеті не вистачило коштів, щоб оплатити ремонт фасаду, тому з підрядником працювали на домовленості, що як тільки у бюджеті з’являться кошти, ремонт оплатять, інформує ТРК "Карпати".

"Оскільки нашому району з грудневих державних призначень не попало жодної копійки, ми мусили в кінці грудня заплатити людям зарплату, бо це святе. І ми лишилися з мізерною сумою, якою могли з 312 тис. грн закрити тільки 170 тис. грн. Але фактично роботи зроблено набагато більше. Тому зразу ж таки на той момент, коли нам дали гроші, був оформлений договір, акт виконаних робіт був уже готовий, директор УКБ підписав і ми проплатили. Хоча на даний момент така сама ситуація виникне у лютому. Коли нам дофінансують ці роботи, ми знову-таки оформимо договір, акт виконаних робіт і заплатимо, бо вони гарантовано зроблені",  каже Шарабуряк.

Голова ГО "Антикорупційна платформа" Христина Зелінська каже, що при таких домовлених відносинах виникає низка питань.

"Чому відділ освіти не захотів провести тендерну процедуру закупівлі на капітальний ремонт цього об’єкта? Ми бачимо, що кошторисна вартість цього об’єкта 1,490 млн грн. Початкова ціна, з якої проводяться тендерні закупівлі, – від 1,5 млн. Тобто чому відділ освіти не захотів провести конкурентну закупівлю максимально прозоро, залучивши інших підрядників і відповідно зекономити кошти і направити їх ще в інше русло? Тобто питання залишається відкритим",  каже Зелінська.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: