fbpx

У Варшаві в автоматах з продажу квитків з'явиться українська мова

Суспільство 18:11, 09.02, 2019

Тепер і в польській столиці додадуть в білетомати українську мову. Це значно полегшить життя студентам з України та трудовим мігрантам. Раніше ця функція була активована в Лодзі та Вроцлаві.

Протягом декількох тижнів українська мова з’явиться в білетоматах варшавського громадського транспорту. Чиновники хочуть полегшити покупку квитків для українців, які проживають в столиці, пише Польща сьогодні.

Варіант вибору української мови з’явиться в автоматах не пізніше початку березня.

"Ми отримали сигнал про те, що варто подумати про додаткове мову – українську, тому що у Варшаві багато українців – студентів, людей, які приїжджають на роботу  і їм буде простіше купити квиток", – повідомляє Томаш Кунерт з Управління громадського транспорту.

У ZTM немає інформації про те, скільки українців користується громадським транспортом, але видно, що їх кількість зростає.

"Виходячи з наших власних спостережень, ми бачимо, що люди, які розмовляють українською мовою, звертаються до пунктів обслуговування пасажирів, щоб купити навіть довгострокові квитки, міські карти. Ви бачите, що група потенційно зацікавлених людей розширюється", – пояснює пан Томаш.

На цей час керівництво до квиткових автоматів в Варшаві є польською, англійською, німецькою та російською мовами.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: