fbpx

У Верхнянській ОТГ обрали старост

Суспільство 18:05, 17.05, 2016

У неділю у Верхнянській ОТГ, що на Калущині, обрали п'ятьох старост, зокрема у селах Завадка, Збора, Негівці, Станькова і Довгий Войнилів.

За словами голови Верхнянської ОТГ Миколи Філіповича, відтепер старости представлятимуть інтереси жителів сіл у виконавчому комітеті об’єднаної громади, повідомляє прес-служба Івано-Франківської ОДА.
Як зазначив Микола Філіпович, посада старости є стратегічною, оскільки від його управлінських здібностей значною мірою залежатиме розвиток населеного пункту. Староста – дуже важлива посадова особа місцевого самоврядування, переконаний  Микола Філіпович, адже відповідно до ЗУ "Про добровільне об’єднання громад" сприяє жителям села у підготовці документів, які спрямовуються до органів місцевого самоврядування, здійснює нотаріальні дії (різноманітні довідки, допомога в оформленні та отриманні адміністративних і соціальних послуг).
Також бере участь у підготовці проекту бюджету територіальної громади в частині фінансування програм, що реалізуються на території відповідного населеного пункту та ін. Микола Філіпович зазначив, що староста ще повинен допомагати належно організовувати життя в населеному пункті. І щоб охопити весь спектр поставлених перед ним завдань, мусить мати помічника.  
Експерт з реформування місцевого самоврядування Марія Баран підкреслила, що староста – це незамінна ланка в системі управління ОТГ. Адже саме через старосту здійснюватиметься зв’язок між жителями населених пунктів ОТГ та радою громади.
"Сьогодні староста – це стратег, менеджер, лідер, психолог. Саме староста є тією людиною, яка першою надаватиме послуги населенню. Відтак, від його вмінь та навичок, від рівня його професійної компетентності безпосередньо залежатиме якість життя громади", – зазначила Марія Баран.
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: