fbpx

У Верховній Раді відкрили виставку на честь автора українського епосу про гуцулів. ВІДЕО

Культура 20:01, 07.11, 2018

У приміщенні Верховної Ради відкрили виставку на честь автора українського епосу про гуцулів Станіслава Вінценза. До 130-річчя від дня народження автора твору "На високій полонині", який називають "Іліадою та Одиссеєю гуцулів" підготували документи й світлини з сімейних архівів родин Вінценза та італійського фотографа Чіпріані.

Виставку представили Посол Польщі та керівник Комітету з питань культури й духовності. Експозиція подорожуватиме від Києва аж до карпатської Криворівні, йдеться у сюжеті ТСН.

"Сьогодні ми відкрили виставку Станіслава Вінценза  видатної людини, яка для української справи зробила надзвичайно багато, тому що прославила український епос і українську культуру на цілий світ. Він написав чотири томи прекрасного гуцульського епосу "На високій полонині",  відзначив голова Комітету ВР з питань культутри і духовності Микола Княжицький.

"Станіслав Вінценз був поляком, а також він був антикомуністом. Це є наша спільна справа, і це фантастичний проект,  зазначив Надзвичайний та Повноважний Посол Польщі в Україні Ян Пєкло.  Ми спільно з паном Миколою Княжицьким додумались ще, що треба зробити музей Станіслава Вінценза у Криворівні".

Нагадаємо, Микола Княжицький презентував проект музею імені Станіслава Вінценза, який буде втілений у життя у селі Криворівня на Верховинщині, під час міжнародної конференції "Коло Вінценза: Майбутнє Карпат", що відбулася в червні цього року.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: