fbpx

У Верховині зібралися на форум ветерани АТО України

Суспільство 16:09, 06.11, 2016

У Верховині впродовж двох днів вихідних проходить форум ветеранів АТО. У неформальному спілкуванні першого дня атовці ділилися одне з одним ветеранським досвідом, а також переглянули документальний фільм франківського режисера "Брат за Брата". Сьогодні, в другий день форуму, передбачені офіційні зустрічі.

Організатором першого в Україні форуму такого формату, який поєднав неформальне спілкування із офіційною частиною, виступила обласна Спілка учасників і ветеранів АТО, голова обласної Асоціації ветеранів та учасників АТО Тарас Шпук та секретар Асоціації Андрій Фармуга.

"Я давно виношував ідею, а чому б не зробити подібний захід і не запросити на Прикарпаття побратимів з усієї України. Тим паче наша влада йде на контакт і допомагає у проведенні такого роду подій", – розповів Андрій Фармуга.

Після спогадів і розмов за гуцульським обідом почався перегляд документального фільму, інформує 0342.ua Його представив режисер – військовий кореспондент полку "Азов" Руслан Ганущак. В 27 хвилинах документальної стрічки про життя і смерть грузинського воїна, який захищав українські кордони, кожен присутній ветеран згадав свій біль. Втрати своїх товаришів…

Щоб не завершувати вечір на сумній ноті, гостей гуцульського краю повеселили місцеві музики.

Сьогодні, 6 листопада, відбулося урочисте відкриття формальної частини форуму. Обговорюють ветеранський досвід США і Данії, а також можливості й ризики створення ветеранських організацій на місцях.

Крім того, мають намір провести круглий стіл з представниками влади: нардепами, чиновниками обласної і районних адміністрацій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: