fbpx

У верховинця вилучили перероблений на вогнепальний пістолет із патронами

Суспільство 12:31, 07.10, 2017

Стартовий пістолет 33-річний чоловік переробив на такий, що став вогнепальною зброєю.

У ході проведення кілька днів тому обшуку в помешканні 33-річного жителя одного із сіл Верховинського району поліцейські знайшли і вилучили гладкоствольний пістолет. Його виготовили шляхом переробки саморобним способом із стартового пістолета "Zoraki".

В результаті проведеної експертизи встановлено, що пістолет придатний для проведення пострілів, виготовлений промисловим способом зі змінами, внесеними саморобним способом.

Пістолет при переобладнанні набув якостей гладкоствольної вогнепальної зброї, з можливим використанням саморобних боєприпасів та проведення пострілів шляхом роздільного спорядження. Згідно з експертним дослідженням виявлених набоїв, вони відносяться до категорії боєприпасів і придатні для стрільби, в тому числі й з наданого на дослідження пістолета, зі змінами в конструкції ствола.

За цим фактом відомості внесено до ЄРДР за правовою кваліфікацією згідно з ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України, інформує сектор комунікації ГУНП в Івано-Франківській області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: