fbpx
  • Головна
  • Новини
  • У віддалених районах Прикарпаття діють консультаційні пункти надання правової допомоги

У віддалених районах Прикарпаття діють консультаційні пункти надання правової допомоги

14:44, 11.08, 2014

Івано-Франківщина є однією з 8 областей України, де працюють дистанційні консультаційні пункти з надання безкоштовної правової допомоги у віддалених районах.

Таку ініціативу в нашій області впровадив молодіжний громадський центр "Еталон" в рамках проекту "Покращення доступу жителів малих громад до правової допомоги через використання новітніх технологій та залучення ресурсів органів влади". Тому з лютого цього року в районних бібліотеках Долини, Надвірної, Рожнятова та Снятина можна отримати безоплатну первинну правову допомогу, повідомляє ОДТРК "Карпати".

Також щодва тижні в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка за участі юристів відповідних управлінь та департаментів облдержадміністрації відбуваються консультації в режимі skype-конференцій.

Голова правління МГЦ “Еталон” Леся Аронець розповіла, що мешканці сіл зможуть звертатись до бібліотек.

"Ми підключали бібліотеки, які входять в програму "Бібліоміст", тому що вони мають оснащення: швидкісний інтернет, велику кількість комп'ютерів. На сьогоднішній день кожен мешканець сільської місцевості, наприклад старша жінка, яка не володіє комп'ютерними задатками та можливостями, можуть прийти в бібліотеку. А можна і з дому, зайшовши на інтернет-сторінку, поставити запитання правового характеру чи до департаменту соціальної політики, чи до Держземагентства, чи до Пенсійного фонду, чи до управління юстиції. Наші юристи протягом 10 днів дадуть відповіді на запитання, які цікавлять людей в сільській місцевості", – сказала Леся Аронець. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: